Da so pomagali napadalcu z Dunaja, sumijo 21 ljudi. Zdaj se ve, da je uporabljal srbsko jurišno puško in sovjetski tip pištole

STA, VČ
13.11.2020 15:42
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V strelskem pohodu 2. novembra v središču avstrijske prestolnice so bili ubiti štirje ljudje, več kot 20 je bilo ranjenih. 
EPA

Avstrijsko tožilstvo sumi, da je skrajnežu, ki je v napadu na Dunaju prejšnji teden ubil štiri ljudi, pomagalo 21 ljudi. Kot so pojasnili na petkovi novinarski konferenci, pa te osebe niso neposredno sodelovale v napadu. V priporu je deset osumljencev. Sumijo jih, da so pred terorističnim napadom pripomogli h kriminalnemu dejanju. Sumijo jih tudi članstva v teroristični skupini oziroma kriminalni združbi, je pojasnila tiskovna predstavnica tožilstva Nina Bussek. Osumljeni so stari med 16 in 28 let, je povedal vodilni preiskovalec Michael Lohnegger.
Kujtim Fejzulai je v strelskem pohodu 2. novembra v središču avstrijske prestolnice ubil štiri ljudi in jih ranil več kot 20, preden ga je ubila policija. Napadalec, ki je imel potni list Avstrije in Severne Makedonije, je uporabljal srbsko jurišno puško in sovjetski tip pištole, uporabljal je naboje, ki so bili narejeni v Srbiji in na Kitajskem, je povedal Lohnegger. Niso pa preiskovalci še ugotovili, kako je orožje prispelo v Avstrijo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta