"Bolgarija, Poljska, Luksemburg so slabši od nas." Od sobote Hrvati v trgovine po pravilu kvadratnega metra

09.12.2020 12:47
V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem potrdili 4520 okužb s koronavirusom. Umrlo je 69 bolnikov. Najvišji delež okuženih na 100 tisoč prebivalcev je v Medžimurju, sledita varaždinska in krapinsko-zagorska županija blizu meje s Slovenijo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za minule advente je bil Zagreb prepoln, tega letos ni.
EPA

V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem potrdili 4520 okužb s koronavirusom. Umrlo je 69 bolnikov. Najvišji delež okuženih na 100 tisoč prebivalcev je v Medžimurju, sledita varaždinska in krapinsko-zagorska županija blizu meje s Slovenijo. Višjo sedemdnevno incidenco ima ta čas v Evropski uniji samo Luksemburg, je na tiskovni konferenci v Zagrebu povedal vodja hrvaškega zavoda za javno zdravje Krunoslav Capak. Umrljivost v koronačasu Hrvaško po njegovih besedah postavi na 15. mesto v EU. Dvotedensko povprečje deleža pozitivnih testov je na Hrvaškem 35,6 odstotka. "Slabši od nas sta Bolgarija in Poljska," je rekel.

Pravilo kvadratnega metra bo od te sobote do konca božično-novoletnih praznikov veljalo za nakupe v hrvaških prodajalnah in trgovskih centrih. Do 10. januarja 2021 bo v do 10 kvadratnih metrov velikih prodajalnah lahko naenkrat en kupec. Na 100 kvadratih metrih pa naenkrat največ 10. Kolikor večji je prodajni prostor, toliko več prostora mora imeti en kupec po novih pravilih. V trgovskih centrih to pomeni 16 kvadratnih metrov. Redarji bodo kontrolirali vstop, prepovedano bo posedanje po trgovskih centrih, prav tako uporaba igralnih avtomatov. Civilna zaščita mora preveriti stanje klimatskih naprav, prezračevanje ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta