Ameriška veleposlanica: Dobri odnosi s Slovenijo bodo ostali prioriteta

STA, A.L.
02.11.2020 15:51

Dobri odnosi s Slovenijo bodo za ZDA ostali prioriteta ne glede na to, kaj se bo zgodilo na torkovih splošnih volitvah v ZDA, je v video sporočilu pred volitvami poudarila ameriška veleposlanica v Sloveniji Lynda Blanchard. Pozvala je k potrpežljivosti ob preštevanju glasovnic v ZDA, saj bi štetje lahko trajalo nekaj časa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Kot je dejala v video sporočilu, objavljenem na Twitterju, so vlade obeh držav že več desetletij osredotočene na vzpostavljanje zavezniških, partnerskih in prijateljskih vezi med ZDA in Slovenijo. "Pomen naših odnosov na področju obrambe, prizadevanja za krepitev gospodarskih odnosov ter vse obsežnejše sodelovanje med ljudmi v obeh državah bodo ostali v ospredju," je v videonagovoru še zagotovila ameriška veleposlanica.

Pozvala je tudi k potrpežljivosti ob preštevanju glasovnic v ZDA, kjer ne odločajo le o novem predsedniku ampak tudi volijo predstavnike v kongres, v vladah posameznih zveznih držav in lokalne oblasti. Zaradi pandemije covida-19 se je namreč letos rekordno število Američanov odločilo za predčasno glasovanje ali glasovanje po pošti, zato bi utegnilo štetje glasovnic po besedah veleposlanice trajati nekaj časa.

Blanchardova je še poudarila, da so poštene in svobodne volitve temelj demokracije. Zato upa, da bo volilna udeležba visoka. Pri tem pa se ji zdi še posebej spodbudno, ker mladi v ZDA sodelujejo ne le v volilni kampanji ampak so tudi prostovoljci na voliščih, da lahko njihovi starejši sosedje, ki so bolj dovzetni za covid-19, lahko ostanejo doma in s tem na varnem.

"Medtem ko čakamo na izide volitev ZDA, tudi tukaj v Sloveniji vsi ostanimo doma in na varnem," je še pozvala veleposlanica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta