zadnje objavljene

pogledi

več
Janis Varufakis, nekdanji grški finančni minister in profesor ekonomije na Univerzi v Atenah, Project Syndicate

mnenje

več

SVET

Aleksandar Vučić sporočil, da so v Srbiji odkrili nov rudnik zlata. Oglasil se je geolog: To so diletantske izjave

Va
25.01.2023
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleksandar Vučić
Reuters

"Predsednikova topla voda in senzacionalistično sporočilo, da je bil v Srbiji odkrit nov rudnik zlata, je za znanstvenike že dolgo znano dejstvo," se je na izjave srbskega predsednika Aleksandra Vučića odzval geolog Branislav Božović, predsednik srbskega nacionalnega ekološkega združenja. 

Božović pravi, da je območje Homoljskih planin največje najdišče zlata v Srbiji, da pa Vučić zavaja, ko izjavlja, da so našli novo nahajališče zlata, pri čemer ne pove, kje je. Zato lahko prebivalci zmotno mislijo, da se nahaja v bližini kakšnega mesta, je povedal, v resnici pa gre za znani planinski kompleks, so objavili mediji v Srbiji.     

Nadaljeval je še ostreje. "Izjave predsednika in njegove obljube narodu, da smo vsak dan bolj bogati, so milo rečeno diletantske," je komentiral. "To ni bogastvo za danes in takoj. Tudi če se z najmodernejšimi metodami raziskovanja potrdi, da je prisotnost rude velika, bi lahko do odprtja rudnika minila desetletja," je pojasnil geolog in odsvetoval kakršnokoli "zlato mrzlico".

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?