Airbnb prepovedal varnostne kamere v domovih za oddajanje

N.S., STA
17.03.2024 08:27

Spletna platforma za kratkoročno oddajo nepremičnin Airbnb je s 30. aprilom prepovedala varnostne kamere v nastanitvah za najem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Število oglaševanih ljubljanskih Airbnb enot se je v zadnjih treh letih potrojilo. 
EPA-EFE/MATTIA SEDDA

Platforma je doslej dovoljevala kamere v skupnih prostorih, kot sta hodnik in dnevna soba, če so bile te jasno vidne in navedene v opisu nastanitve. Za prepoved so se odločili, ker so se ljudje na družbenih medijih pritoževali, da so v prenočiščih Airbnb našli na videz skrite kamere, nekatere tudi tam, kjer bi morali imeti zasebnost, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

"Airbnb prepoveduje uporabo notranjih varnostnih kamer v domovih po vsem svetu. S tem želimo poenostaviti našo politiko o varnostnih kamerah in drugih napravah ter še naprej dajati prednost zasebnosti naše skupnosti," so zapisali. Družba je zaostrila tudi pravila o zunanjih varnostnih kamerah, pri čemer bodo zaradi varnosti doma še vedno dovoljeni zvonci s kamero in monitorji hrupa. Bodo pa gostitelji goste morali obvestiti o vseh zunanjih kamerah, ki med drugim ne smejo snemati zunanjih tušev in savn.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta