Življenjske lekcije Darje Zgonc: Sreča ni stanje, so le trenutki, ki jih lovimo

Saša Britovšek Saša Britovšek
02.12.2019 06:05

Je ena najbolj prepoznavnih televizijskih osebnosti pri nas. V ekipi osrednje informativne oddaje 24 UR je že od samega začetka, leta 1995. Darja Zgonc se zaveda tako pasti kot velikanske odgovornosti, ki jih nosijo mediji in tisti, ki jih sooblikujejo. "Vtis realnosti, ki ga dajejo mediji, še posebej avdiovizualni kot je televizija, je lahko vplivnejši od realnosti same," je tudi nas opomnila, ko smo klepetali o njenih življenjskih spoznanjih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Darja Zgonc
Pop Tv

Kdaj vam je življenje vlilo največ samozavesti in kako vam je prišla prav? 
Če kje, sem samozavestna v situacijah, kjer je potrebna hitra razumska presoja; v stresnih trenutkih, ko se je treba hitro odzvati in odločati. Sicer pa nisem ne vem kako samozavesten človek. Nasploh se mi zdi, da je samozavest precenjena - kaj pa je narobe z občutljivostjo, krhkostjo, ranljivostjo? 
Kaj vas je kariera naučila o svoji javni podobi?  
Da mora biti v ravnovesju z zasebno. Da si torej ti ti. Pa to ne pomeni, da mora javna podoba vključevati tudi detajle iz zasebnega življenja. Prepričana sem, da si v poklicu, ki ga opravljam, javno podobo gradiš predvsem s profesionalnim in poštenim delom. In tega se tudi držim.

Darja Zgonc z dolgoletnim televizijskim kolegom Edijem Pucerjem
Pop Tv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta