Življenjske lekcije Boštjana Romiha: Važno je, kaj si v resnici, ne pa kaj si v medijih

Saša Britovšek Saša Britovšek
06.01.2020 06:04

Priljubljeni televizijski in radijski voditelj se je med pogovorom o življenjskih modrostih spomnil provokativnega medijskega gesla, ki pa se mu zdi precej nevaren: Ni važno, kaj si v resnici - važno je, kaj ljudje verjamejo, da si. Kdo je torej Boštjan Romih, ki ga že dve desetletji spremljamo na televizijskih ekranih in poslušamo preko radijskih valov?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boštjan Romih
Mateja Jordovič Potočnik

Kaj vas danes najbolj osreči?
Kolikor se morda sliši izrabljeno ali klišejsko, skušam pravočasno zaznati drobne dogodke, včasih neopazne ali netipično "srečne" situacije, ki pa jih zmoremo ujeti v srce in spomin le, če izklopimo avtopilota, s katerim deskamo po površini vsakdanjega življenja. Na primer, ravno med pisanjem teh odgovorov sta me "ugrabila" mlajša dva otroka in me prežgečkala do izčrpanosti. Vrhunsko smo se ravsali! (smeh) Spomnim se ročice najmlajše hčerke, ki sem jo pred leti peljal v vrtec. Njena dlan je bila tako majhna, da mi je objela mezinec. In ta nežen stisk, neznaten, a močan stik med nama me je takrat za hip ustavil v času in razmišljanju. V sladko blaženost se je v plahih odtenkih vmešalo zavedanje minevanja. Ampak, ker sem ta drobec takrat shranil, me pogreje, kadar koli sežem po njem.
Kaj vas je življenje naučilo o ljubezni?
Oh, mislim, da se ta pouk še zdaleč ni končal, veliko lekcij je že bilo povedanih, ampak utrjevanje snovi se nadaljuje! Pri ljubezenskem odnosu mi je zanimivo to, da te vsak partner neizbežno nekoliko spremeni, preoblikuje, dopolni. Po drugi strani pa je nujno najti tiste pomembne, temeljne dele samega sebe, ki jih moraš ohraniti. Ki jih moraš pogumno dati partnerju na krožniku v upanju, da jih bo sprejel take, kot so. Večno prilagajanje, seveda, ampak hkrati večna bitka - tudi, ali predvsem, s samim seboj - za ohranjanje svoje integritete.

Mateja Jordovič Potočnik
Boštjan Romih z ženo Laro na slavnostni rdeči preprogi. 
Robert Balen
Boštjan Romih v kinu s sinom Danom.
Kolosej
Boštjan Romih je voditelj oddaje Ambienti na TV Slovenija. 
Rtv Slo
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta