Wernerjeve življenjske lekcije: Mariborčani so posebni ljudje. Mene so od nekdaj navduševali

Saša Britovšek Saša Britovšek
10.02.2020 06:03

Werner te dni praznuje. Za njim je okrogli življenjski jubilej in pravi, da je s svojim abrahamom in z vsem, kar je doslej ustvaril, zelo zadovoljen. Hkrati letos praznuje tudi tri desetletja glasbene kariere in dvajset let, odkar ga gostijo ter mu uresničujejo sanje slovenski koncertni odri. Verjame, da mora biti za uspeh zvest samemu sebi. "Kariera me je naučila, da če želim delati dobro, ne smem zapravljati energije za govorice, čeprav sem temperamenten človek. Moram si preprosto reči tisto mojo: Ne gane me!"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Pozabil nisem niti enega človeka, ki je sodeloval v moji karieri."
Pro Plus

Kaj je najpomembnejša življenjska lekcija, ki so vam jo je dala ta tri desetletja?
Kariera me je naučila, kako zelo pomembno je biti človek. Šov biznis je težka zadeva. Ljudje vidijo samo blišč, a v zaodrju je še veliko drugega, manj lepega. Dogaja se, da mnogi glasbeniki s svojo kariero nekako pohitijo in za ceno slave in uspeha izgubijo čut za sočloveka, za preprostost. Sam sem stopal stopnico po stopnico. In na tej poti šel tako čez lepe kot tudi ne tako lepe stvari. Izredno hvaležen sem vrhunskim glasbenim mojstrom, ki so me opazili, ko sem imel komaj 18 let in sem leto kasneje z njihovo pomočjo izdal prvo ploščo. Ko ti taki kot sta Đorđe Novković in Ivo Lesić rečejo, da imaš nekaj posebnega, si zelo hvaležen za spodbudo. Sta vendarle bila soustvarjalca glasbe velikih jugoslovanskih glasbenih legend kot so Mišo Kovač, Gabi Novak, Tereza Kesovija ...
Izkušnja, ki vas je naučila tudi kaj o hvaležnosti?
Biti hvaležen je bistvo življenja. Sem mnenja, da vesolje ve in čuti, kdo je hvaležen in kdo ni. Verjamem v te zakonitosti. Sam nisem pozabil niti enega človeka, ki je sodeloval v moji karieri. Tudi tistih ne, ki so mi kdaj le mimogrede kaj pomagali. Dolga je ta veriga ljudi in že samo brez enega člena moja pot ne bi bila takšna kot je. Spoštujem vse te ljudi. 

Ena večjih prelomnic v Wernerjevi karieri je bil nastop v mariborski Dvorani Tabor pred dvajsetimi leti. Prav tja se s koncertom vrača 13. marca. V Ljubljani bo glasbeni jubilej praznoval 27. marca v Hali Tivoli. 
Mediaspeed.net
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta