(VIDEO) Spet vsak na svojem bregu: Potem ko je Trump dejal, da ne bo nosil maske, je Melania naredila ta posnetek

D.Ži
10.04.2020 10:43

Prva dama ZDA Američane osvešča o pomenu samoizolacije in uporabe zaščitnih mask.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Melania Trump se je aktivno vključila v kampanjo proti koronavirusu. Ameriška prva dama je posnela video, v katerem promovira uporabo zaščitne maske, objavila je tudi prvo fotografijo, na kateri jo nosi. "Medtem ko Center za nadzor in preventivo bolezni najavlja povečano širjenje virusa, strokovnjaki priporočajo, da na javnih mestih, na katerih je težko ohranjati varnostno razdaljo, recimo v lekarnah in prehranskih trgovinah, nosite maske," je Američanom sporočila Melania in opozorila, da maska ne zamenjuje samoizolacije. Še prej je objavila posnetek, v katerem se je zahvalila zdravstvenim delavcem. Zabeležila je več kot milijon ogledov. 
{twitter}https://twitter.com/FLOTUS/status/1248277174072860672{/twitter}
Njen mož, ameriški predsednik Donald Trump, je minuli petek govoril o priporočilih Centra glede zaščitnih mask. Del zdravstvenih delavcev je namreč izrazil skrb, da bi maske lahko pospešile širjenje, saj med uporabo postanejo premočene in prepustne. Pojavil se je tudi strah, da, v kolikor jih bodo začeli kupovati prebivalci ZDA, mask ne bo dovolj za zdravstvene delavce.
{twitter}https://twitter.com/FLOTUS/status/1248249626949562368{/twitter}
Zadnje mnenje Centra je, da maske ne škodijo, saj je okuženih tudi veliko ljudi brez simptomov. Ko imajo masko, virusa ne širijo, hkrati se manjkrat dotaknejo nosu in ust. Trump je Američanom svetoval, naj v javnosti obraze zakrijejo s šalom ali robcem.  Čeprav ima fobijo pred mikrobi, je poudaril, da sam maske ne bo nosil. "Nočem je nositi, to je le priporočilo," je dejal.
{twitter}https://twitter.com/FLOTUS/status/1247893063805984769{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta