(VIDEO) Slovenski pevki so vprašali, ali sta že imeli spolne odnose med menstruacijo. Ena je pritrdila ...

05.10.2021 09:15
O Alyi in Uli Ložar smo izvedeli mnogo več, kot smo kadarkoli pričakovali.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ste že mislili, da o slovenskih estradnicah veste vse in da ni več vprašanja, o katerem bi javno še lahko razpravljale? Prenaglili ste se, saj so na YouTube kanalu Joongla na plano potegnili hvaležno temo - menstruacija. In o njej so se temeljito pogovorili z našo priljubljeno pevko Alyo in Ulo Ložar, danes 19-letnico, ki nas je nekoč zastopala na otroški Evroviziji. S tablicami v rokah sta morali pritrdilno ali nikalno odgovarjati na vprašanja, povezana z menstruacijo, ob tem sta razkrili tudi kar nekaj zelo osebnih reči. Vprašali so ju tudi, ali sta že kdaj imeli spolne odnose med menstruacijo.

Alya pravi, da ni, mnogo bolj zgovorna o tem je bila mlada Ula, ki je odgovorila pritrdilno. Dodala je, da je to počela bolj proti koncu, tako da močne krvavitve ni bilo več.

Spolni odnosi med menstruacijo sicer ne veljajo za škodljive in lahko celo blažijo neprijetne simptome med mesečnim perilom. Kot je za Health Online pojasnila zdravnica Tara Ford iz Medicinskega centra za žensko spolnost v New Yorku: ‘’Če ženska nima predsodkov do spolnosti med menstruacijo, ima lahko brez problema spolne odnose tudi v tem času. To je popolnoma naravno in varno za oba partnerja. Lahko je le nekoliko umazano, kar lahko preprečite tako, da pod seboj podložite brisačo ali imate spolne odnose kar pod tušem. Ne bodite zaskrbljeni tudi, če opazite temno rdeče ali rjave krvne strdke. To je le starejša kri in skupek celic maternične sluznice, kar je povsem normalno."

Vprašali so ju tudi, ali sta že kdaj nosili spodnjice s krvavim madežem. Alya se je spomnila svojih najstniških let, ko "se je kdaj zgodilo, da je kaj premočilo", spodnjice je nekoč morala celo vreči v koš. Ula je v za higienski vložek prosila dobro založeno profesorico. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta