Tako brutalno je bilo otroštvo slavne pevke: Ker je prebudila očeta, jo je pretepel do krvi

D.Ži
12.11.2021 07:40

Christina Aguilera je navdušila milijone s pesmimi, kot sta Fighter in Beautiful, a za temi ikoničnimi uspešnicami se skriva zelo osebna zgodba o preživetju. Christina je namreč odraščala v domu, polnem nasilja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Kot pevka, plesalka, igralka, filantropka in mati dveh otrok je Christina Aguilera prava vsestranska superženska. Že več kot petindvajset let predstavlja navdih svojemu občinstvu.

Reuters

Že res, da je preboj doživela kot mlada igralka v otroški televizijski oddaji Mickey Mouse Club, vendar jo je med zvezde izstrelil mogočen glas. Vselej se je zavzemala tudi za vprašanja, ki so ji pri srcu, vključno s pravicami živali, varovanjem okolja in pravicami LGBT skupnosti, je tudi goreča borka proti družinskemu nasilju.

Reuters

Pri tem igrajo veliko vlogo dogodki iz njenega otroštva. O nasilju v svoji družini je spregovorila že večkrat, za Paper Mag pa je dejala, da je bilo domače nasilje precej običajen pojav v njeni soseski na newyorškem Staten Islandu. Prisiljena je bila biti priča zlorabi, ki jo je s strani očeta trpela njena mati. Christina se je morala navaditi, da je njena mama ves čas zavzemala podrejen položaj, da bi pomirila očeta, in če mati ni bila previdna z besedami, jo je mož, nekdanji vojak, pretepel. Ni pa tepel samo svoje soproge. Tudi Christina sama je bila izpostavljena številnim neprijetnim situacijam, vključno z udarci, lasanjem, kričanjem in vsem, kar spada zraven.

Reuters

Nikoli ne bo pozabila dneva, ko ji je po bradi kapljala kri, zato jo je mama vprašala, kaj je narobe. Štiriletna Christina je pojasnila, da je oče želel zadremati, ona pa je delala preveč hrupa, zato jo je silovito udaril. Kasneje je zatočišče našla v glasbi. Sovražila je občutek nemoči, petje je postalo njena tolažba in vir upanja. Nasilje v družini se je nadaljevalo in celo stopnjevalo do ločitve staršev, takrat je Christini bilo šest let. Še danes pravi, da je ločitev bila največje darilo, ki ji ga je mati dala.

Profimedia

Tako je dobila priložnost doživeti razmeroma lepo otroštvo. Takrat se je močno odtujila od nasilnega očeta, a mu vrat ni povsem zaprla, saj je mnogo kasneje v intervjujih dopustila možnost, da se z njim še kdaj sreča. Prav srečanje z nasiljem naj bi bil eden od razlogov, zakaj je v življenju tako zelo garala, saj ji samostojnost, neodvisnost in svoboda pomenijo največ. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta