Razveljavili obsodbo za spolni napad, 84-letni Bill Cosby bo odšel iz zapora

30.06.2021 20:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bill Cosby
Reuters

Vrhovno sodišče ameriške zvezne države Pennsylvanija je razveljavilo obsodbo za spolni napad, zaradi katere je danes 84-letni TV-komik Bill Cosby zadnji dve leti preživel v zaporu, obsojen pa je bil na skupno deset let zaporne kazni.   

Obsodba je padla zaradi proceduralnih napak, poročajo ameriški mediji. Pritožbeno sodišče je upoštevalo dogovor s tožilstvom, po katerem Cosby ne bi niti smel biti obtožen v primeru, zaradi katerega je odšel v zapor.  

Bill Cosby ob odhodu v zapor.
Tracie Van Auken

Prvi tožilec namreč leta 2005 ni kazensko preganjal zvezdnika. Je pa obtožnico, tik preden bi bil primer zastaral, vložil njegov naslednik.

Cosby je bil obsojen, ker naj bi bil omamil in nato seksualno napadel košarkarico Andreo Constand. Constandova je pričala, da se je to zgodilo leta 2004., ko je prišla k njemu, da ji svetuje okrog kariere.

Reuters

Igralec in producent je postal globalna zvezda zaradi serije Cosby Show, ki so jo prikazovali od leta 1984 do 1992.  Z vlogo Heathcliffa Cliffa Huxtabla se ga je oprijela titula najboljšega ameriškega očeta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta