Kraljičin stilist javlja: Njeno veličanstvo ne bo več nosilo pravega krzna!

S. B.
07.11.2019 06:04

Angleška kraljica Elizabeta II. je sprejela odločitev in aktivisti jo z navdušenjem pozdravljajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Britanska kraljica Elizabeta II. je nekoč oboževala krznene dodatke. 
Profimedia

Dolgo se je zavijala v krznena ogrinjala in jih menda resnično oboževala. A angleška kraljica Elizabeta II. se je po dolgem posvetovanju s svojimi dvornimi svetovalci odločila, da stopi v korak s časom in se odslej odpove krznu. Njena nova slavnostna oblačila, ki bi dekorativno vsebovala krznene dodatke, bodo izdelovali iz umetnega materiala. Tudi kraljičina dolgoletna šivilja je že v svojih spominih zapisala, da se bo njeno veličanstvo po letu 2019 najbrž grelo le še z umetnim krznom. Stara krznena oblačila pa bo nosila še naprej.
Ob tem velja omeniti, da se, kot kaže, njena visokost počasi vendarle spreminja, saj je novica popolnoma v skladu z vzdušjem britanske javnosti, ki se je v raziskavah opredelila proti krutosti do živali in zato zavrača krzno. V preteklosti so sicer organizacije za zaščito in pravice živali Elizabeto II. velikokrat kritizirale zaradi nošenja krzna. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta