Letos dva nova tobogana v Termah Ptuj in prenova notranjega termalnega parka

Hojka Berlič Hojka Berlič
09.04.2024 16:00

V družbi Sava Turizem, ki upravlja ptujske terme, napovedujejo eno večjih vlaganj v zadnjih letih. Tobogan Aquatube bo dolg skoraj sto metrov, imel bo tudi zvočne učinke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

V Termah Ptuj za letos napovedujejo eno večjih vlaganj v zadnjih letih, in sicer tako v notranji kot v zunanji del termalnega parka. Kot pojasnjujejo v družbi Sava Turizem, ki upravlja Terme Ptuj, bodo še pred glavno poletno sezono že zdaj največjemu sistemu toboganov v Sloveniji dodali še dva nova. "Prvi je rumeno-oranžen tobogan Aquatube, ki je dolg skoraj 100 metrov in je razmeroma hiter, povsem zaprt, zavit vrtinec zabave z naravno razsvetljavo in dvanajstdelno NLE-tehnologijo, ki v notranjosti tobogana deluje kot mavrica. Če opisanemu dodate še vizualne in zvočne učinke, dobite vizualno adrenalinsko harmonijo, ki je ljubitelji vodne zabave ne boste hitro pozabili," napovedujejo.

Sfera obeta nekaj več

Drugi tobogan, ki so ga poimenovali Sphere oziroma Sfera, pa naj bi bil atraktiven in sestavljen iz vseh barv preostalih toboganov v vodnem parku: "Je naravno osvetljen skozi prosojna polja za prehod naravne svetlobe, v njem pa se uporabljajo drsne blazine za dve osebi. Kot kombinacija klasičnega drsalnega tobogana in sfere oziroma prostora, kjer se kopalec vrti in se vrne nazaj v drsalni del, je tobogan Sfera edini tovrstni tobogan ne le v Sloveniji, ampak tudi zunaj nje. Obljublja nepozabno izkušnjo atraktivnega spusta, v katerem uporabnik po spustu po zaprtem toboganu, 'pade' v kroglo, kjer sledijo hitri gibi naprej in nazaj znotraj krogle. Po tem kopalec zapusti kroglo in spust do bazena nadaljuje po zaprtem toboganu," napovedujejo novost, ki bo razveselila predvsem ljubitelje adrenalina, v ponudbi v družbi Sava Turizem. Kot dodajajo, se sicer na letošnje poletje pripravljajo tudi z izboljšanjem kakovosti ponudbe za svoje goste, da bi ti dobili več za svoj denar na vseh področjih ponudbe - od kulinarike, velnes programov, zdravstvenih programov, do vodne zabave. Poleg tega pripravljajo tudi projekt prenove celotnega notranjega termalnega parka.

Vlaganja v preteklih letih

V preteklih letih so v Termah Ptuj postavili nove individualne mobilne hiške, celostno prenovili strojnico in kotlovnico v termalnem parku ter prenovili sanitarni blok v Kampu Terme Ptuj. Predlani so v vodnem parku izvedli tudi obsežno sanacijo keramike v vseh zunanjih bazenih in obnovili letno teraso ob bazenu s toboganom v notranjem termalnem parku. Prav tako so, še pojasnjujejo v družbi Sava Turizem, osvežili tudi restavracijo v Grand hotelu Primus in prenovili prostore zdravstva. Odgovora na vprašanje, kolikšna bo vrednost letošnjih vlaganj, pa nismo dobili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta