Branjevka, "srce in duša tržnice", pri 88 letih prodaja na glavni mariborski tržnici v vročini in mrazu

BEB
12.07.2024 04:00

Slavica Škerbot iz Metave letos praznuje častitljivih 88 let, obenem pa mineva 80 let, odkar prodaja svoje pridelke na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavica Škerbot pri svoji prodajni mizi  
Mariborske Tržnice

Nedavno je "izjemnih 88 let praznovala draga gospa Slavica Škerbot, srce in duša osrednje mariborske tržnice". "Njena predanost in prijaznost sta del Maribora že neverjetnih 80 let. Kot osemletna deklica je na tržnici začela prodajati s svojo mamo," je o rojstnem dnevu nepogrešljive branjevke zapisala Nataša Matijevič, vodja Mariborskih tržnic pri Javnem holdingu Maribor.

Jubilej prepoznavne branjevke torej sicer ni okrogel, kar je povod za kakšne objave, a vendar je neverjetno, koliko energije še ima gospa pri teh letih. Vsak dan se gospa Škerbot sama pripelje iz Metave, skrbno prinese pridelke iz avta in skladišča, jih z ljubeznijo razstavi na stojnici in ob koncu delovnega dneva pospravi. "Njena vztrajnost in delavnost sta resnično navdihujoči," še pravi Nataša Matijevič.

Barbara Bradač

Izpostaviti je treba še, da na svoji stojnici prodaja domače sadje in zelenjavo vsak dan v tednu, to je od nedelje do petka, vse mesece v letu, tudi pozimi. Ob sobotah je sicer ni, a njene pridelke lahko kljub temu kupite, saj jo z nasmehom in enako predanostjo nadomeščata mlajši generaciji družine Škerbot. Tudi njena vnukinja Petra, ki bo kmalu magistrirala iz kmetijskega inženiringa in na katero je babica izjemno ponosna.

Cene na mariborski tržnici: Koliko stanejo borovnice

"Gospa Škerbot je z nami med 8. in 12. uro ne glede na dež, točo ali sneg! Morda jo ujamete tudi malo pred njenim delovnim časom ali po njem, ko skrbno pripravlja ali pospravlja stvari. Pri njej lahko pustite naročila, kar pomeni, da vas bodo izdelki čakali na dogovorjen dan prevzema. Zelo prijazno vas vabimo, da se ji pridružite na tržnici, jo podprete z nakupom njenih pridelkov," so še zapisali o njej. Dodajmo še zanimivost, da ima gospa Slavica občasno tudi kakšno posebnost v prodaji, kakor je korenček, ki je znotraj vijolične barve.

Slavica Škerbot, ko je prodajala vijolično korenje 
Barbara Bradač

"Vsaka vaša beseda in nasmeh ji pomenita ogromno, saj je gospa marsikateri dan med tednom edina prodajalka, hkrati pa ni toliko kupcev kot za vikende," je še dodala Matijevičeva, ki ji je za rojstni dan namenila šopek in se ji tudi z zapisom zahvalila za neizmerno predanost, prijaznost in toplino, ki jo prinaša med kupce.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta