Velika okrepitev: Med novinci tudi Dejan Školnik

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
19.03.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nogometaši Pohorja se vneto pripravljajo na nadaljevanje prvenstva. 
Gal Prednik

To soboto se bo s tekmami 15. kroga nadaljeval spomladanski del državnega prvenstva v I. medobčinski nogometni ligi Maribor, v kateri moči meri 14 klubov, med njimi tudi Pohorje Ruše. Po jesenskem delu prvenstva sta na vrhu lestvice Korotan Prevalje in Starše s po 29 točkami, Marjeta na Dravskem polju jih ima 28, Tehnotim Pesnica 27, Peca 25, Roho Rogoza 22, Pohorje na sedmem mestu pa jih je po šestih zmagah, prav toliko porazih in dveh neodločenih rezultatih zbralo 20.

Moštvo prevzel Nejc Repina

Nejc Repina, novi trener nogometašev Pohorja
Gal Prednik

V premoru po jesenskem delu prvenstva je prišlo v ruškem klubu do menjave na trenerskem stolčku. Namesto Vanje Ajda je ekipo prevzel Nejc Repina, ki je pred tem vodil člansko ekipo NŠ Roho.

"Priprave smo začeli ob koncu januarja, odigrali pa smo tudi osem pripravljalnih tekem. Z zavzetostjo igralcev in njihovim odnosom do dela sem zadovoljen, manj z igro, ki še ni na ravni, kakršne si želim. Čaka nas še veliko dela. Prvo tekmo v nadaljevanju sezone bomo igrali v soboto v Pesnici proti tamkajšnjemu Tehnotimu - jeseni je bilo v Rušah 2:1 za Pohorje -, ki bo delno že dala odgovor, kako uspešne so bile priprave. Glede na to, da imamo v igralskem kadru tudi nekaj novincev, menim, da bo ekipa pravi obraz pokazala po četrtem, petem krogu," je pojasnil Nejc Repina.

Velika okrepitev

Novinci v igralskem kadru so Bolgar Atanas Yankov Milkov, ki je nazadnje igral v Avstriji, Mark Žvikart, ki je igral za Miklavž, Nejc Pečovnik je igral v Avstriji in se po poškodbi vrača na igrišče, Gregor Kurnik, ki si je po dveh letih premora spet zaželel nogometa, in 34-letni Dejan Školnik, najbolj zveneče ime med novinci. Školnik je bil velik up mariborskega nogometa, za NK Maribor je zbral 87 tekem in dal sedem golov, še ko je igral za vijoličaste, se je odločil, da bo nastopal za mlado hrvaško reprezentanco, leta 2010 je odšel v tujino in zaigral za portugalski Nacional, se vrnil v Slovenijo in igral za Aluminij iz Kidričevega, nato je igral za Zlate Moravce na Slovaškem in za italijansko Mantovo, v sezoni 2017/2018 je nosil majico ptujske Drave, do lani je igral za nekaj avstrijskih nižjeligašev in se poleti pridružil NŠ Roho, kjer ga je treniral prav Repina.

Nogometaš Pohorja Tim Rabič (v zelenem) v boju za žogo z Andrejem Pilihom (Tehnotim Pesnica)
Gal Prednik

"S Školnikom je dogovorjeno, da bo zaradi obveznosti, ki jih ima kot trener mlajših selekcij v NK Maribor, pri nas treniral, kolikor mu bo to dovoljeval čas, in tudi zaigral. Vemo, kdo je Školnik, že ko se pojavi v slačilnici, je opaziti spremembo na obrazih nogometašev in v ozračju. Na vsaki tekmi bo velika okrepitev," je o Školniku povedal Repina in se ozrl na nadaljevanje prvenstva. "Prvi cilj kluba je, da se stabilizira članska ekipa, da se oblikuje njeno konkurenčno jedro in po prvenstvu ugotovi, kaj ekipi manjka, da bi bila še uspešnejša. Verjamem, da se bomo v prihodnji sezoni potegovali za uvrstitev pri vrhu lestvice, dolgoročni cilj pa je napredovanje v tretjo ligo."

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?