Uradno: Max Watson se vrača na Švedsko

M.D.
15.02.2024 12:46

Branilec vijoličastih, ki z Mariborom ni želel podaljšati sodelovanja, se pol leta pred iztekom pogodbe poslavlja od Ljudskega vrta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Že nekaj časa je bilo jasno, da pri Mariboru ni več mesta za sicer v zadnjih dveh letih standardnega branilca vijoličastih Maxa Watsona, saj Šved ni želel podaljšati pogodbe, ki ga s klubom z Mladinske 29 veže do konca sezone. Na zadnji dan prestopnega roka v Sloveniji so iz Ljudskega vrta sporočili, da se 28-letnik v zameno za odškodnino vrača na Švedsko. Odslej bo igral za Norrköping, ki je v prejšnji prvoligaški sezoni osvojil deveto mesto.

"Težka odločitev, ampak glede na situacijo razumljiva. Max je pustil velik pečat, oddelal je od prvega do zadnjega dne vse svoje obveznosti kot iz učbenikov. Bil je zgled profesionalnosti, a je ob predstavitvi vseh zadev izrazil željo po vrnitvi domov. Ko ti nekdo med skupnim obdobjem nameni toliko prizadevnosti, je treba upoštevati tudi človeško plat in pokazati veličino kluba. Ob tem pa je zgodba tudi poslovna uspešna. Ne gre zanemariti spoznanja, da smo za igralca, ki bi bil poleti prost, dobili spoštljivo odškodninino. Z naše strani zahvala Maxu za prispevek na igrišču, poklon za odnos izven igrišča in mu želimo obilo sreče v nadaljevanju kariere. Gre za tujca, ki je pustil delež in bi nam še prišel prav, toda ob upoštevanju vseh dejavnikov in ob spoznanju, da smo vmes že našli novo rešitev na štoperskem položaju, smo mu omogočili prestop," je za klubsko spletno stran pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Andrej Petelinšek

Watson je bil prvi Šved, ki je zaigral za Maribor. V dveh letih je zbral 68 nastopov za vijoličaste in trikrat dosegel gol, prvič v karieri pa je postal tudi državni prvak. "Bila je nepozabna izkušnja, s seboj bom odnesel veliko spominov. Igranje za Maribor mi je pomenilo veliko zadovoljstvo in čast. Ko sem prihajal, sem želel ob novem nogometnem izzivu spoznati tudi drugo državo, drugačno kulturo. Odločil sem se pravilno. Vmes smo osvojili naslov prvaka, igrali proti Fenerbahčeju, ob tisti tekmi za potrditev šampionskega slavja v Murski Soboti bo v posebnem spominu ostalo celotno dogajanje proti Aluminiju, v izjemnem ozračju Ljudskega vrta, ko se je poslovil Marcos Tavares. Tega ne bi doživel, če ne bi bil tukaj. Ob tem pa so morda še pomembnejše vezi, prijateljstva, ki so se spletla v preteklih mesecih in bodo ostala za vse življenje. S soigralci, prav tako z ljudmi v klubu. Zdaj ima Maribor novega velikega navijača z razdalje, ostal bom v stiku z dosedanjimi soigralci, spremljal tekme in stiskal pesti za čim boljše rezultate. Odločil sem se za nov izziv v karieri, ob odhodu pa bi se rad zahvalil tudi navijačem za podporo, ki sem jo čutil od prvega do zadnjega dne. Hvala vsem!" je ob slovesu dejal Watson.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta