Turki prek Avstrijcev v četrtfinale evropskega prvenstva

STA
02.07.2024 23:12

Avstrijci so bili eno najprijetnejših presenečenj skupinskega dela prvenstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa

Nogometaši Turčije so zadnji četrtfinalisti evropskega prvenstva. V osmini finala so z 2:1 (1:0) premagali Avstrijo. Poleg vratarja Merta Günoka je bil junak tekme branilec Merih Demiral, ki je dosegel oba gola za zmagovalce, prvega v 1., drugega pa v 59. minuti, oba po strelih s kota.

epa

Za Avstrijce je častni gol v 66. minuti prispeval Michael Gregoritch.

Avstrijci so bili eno najprijetnejših presenečenj skupinskega dela prvenstva. Po zmagah nad Nizozemsko in Poljsko so postali zmagovalci skupine D in so se v osmini finala merili z drugouvrščeno ekipo skupine F, ki je do izločilnih bojev prišla z zmagama nad Gruzijo in Češko.

epa

Glede po prikazanem v predtekmovanju je bila Avstrija manjši favorit, tudi v samem obračunu je pokazala malenkost več, najbrž tudi po zaslugi gibanja rezultata. Turki so namreč povedli že v 57. sekundi, nato zdržali prvi pritisk tekmecev, v času drugega pa v 59. minuti dosegli še en gol.

epa

Nato pa so se pomaknili v obrambo, prejeli sicer en gol, da niso še drugega, pa ima največ zaslug njihov vratar, ki je v enem od zadnjih avstrijskih napadov po strelu Christopha Baumgartnerja, sicer najnevarnejšega avstrijskega igralca na tekmi, s fantastično obrambo preprečil izenačenje.

epa
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta