Slovenski odbojkarji po drami v polfinale lige narodov

STA
28.06.2024 22:47

Čakajo jih Japonci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Volleyball World

Odbojkarji, ki so v rednem delu lige narodov zmagali 11 tekem in le enkrat izgubili ter si tudi zagotovili nastop na olimpijskih igrah, so zmagoviti niz nadaljevali tudi v četrtfinalu zaključnega turnirja v Lodžu. Po drami so s 3:2 (-19, 17, -17, 27, 7) premagali Argentino in si prislužili nastop v polfinalu, kjer jih čakajo Japonci.

Slovenci tokrat niso prikazali tako vrhunske predstave, kot so jih kazali na nekaterih tekmah rednega dela, a so se kljub temu spet znali rešiti iz neugodnega položaja. Zaostajali so že z 1:2 v nizih, Argentinci so imeli v četrtem tudi zaključno žogo za zmago, toda nepopustljivi Slovenci so jo ubranili, dobili niz, nato pa v "tie breaku" izkoristili psihološko prednost.

Skozi tekmo je točke pridno zbiral Tonček Štern, z 31 je bil najučinkovitejši igralec, v odločilnih trenutkih pa mu je izdatno pomagal tudi Klemen Čebulj.

Drugi polfinalni par je Poljska - Francija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta