Roglič podpisal z nemško ekipo Bora-Hansgrohe

STA
06.10.2023 12:09

Vodja kolesarske ekipe Bora-Hansgrohe Ralph Denk je na novinarski konferenci danes potrdil prestop slovenskega asa v vrste nemške ekipe. Primož Roglič je podpisal več kot enoletno pogodbo, dodatnih podrobnosti Denk ni razkril.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Primož Roglič
EPA

"Lahko potrdim, da se bo Primož Roglič pridružil naši ekipi za prihodnje sezone," je dejal Ralph Denk, ki je ocenil, da je s tem ekipa pridobila "enega največjih konkurentov za zmago na glavni dirki sezone, dirki po Franciji".

"Moja želja je, da ta ekipa zmaga na Touru," je želje nemške ekipe opisal vodja Bore, ki je Kisovčana v svoje vrste snubil že pred osmimi leti. Roglič je takrat podpisal z nizozemsko Jumbo-Vismo, v vrstah katere je postal eden najuspešnejših kolesarjev zadnjih let. V novo ekipo se seli z 80 zmagami na poklicnih dirkah.

Prestop Rogliča v je postal bolj ali manj neizogiben po drugi zaporedni zmagi Jonasa Vingegaarda na Touru letos. Triintridesetletni slovenski kolesar je namreč po letošnji zmagi na dirki po Italiji sporočil, da njegov glavni cilj v karieri ostaja zmaga na Touru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta