Prva liga: Celjane porazili samozavestni Šiškarji, remi na prekmurskem derbiju

M.D.
29.09.2024 20:00

V 10. krogu nogometnega prvenstva je vodilna Olimpija nadaljevala niz neporaženosti. Tretji poraz za aktualne prvake iz Celja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Lendavi prekmurska kluba nista dosegla gola.
Andrej Petelinšek

Prvič po vrnitvi Nafte v prvo ligo je bil v Lendavi odigran prekmurski derbi. Dvoboj rivalov s severovzhoda Slovenije na Fazaneriji so v uvodnem krogu sezone dobili muraši, ob vznožju Lendavskih goric, kjer se je v soboto zbralo 2400 gledalcev, pa se je končalo brez golov. Nafta je bila bližje zmagi, si priigrala več strelov, Amadej Marinič je v 67. minuti zadel vratnico, gol Roka Pirtovška iz 83. minute pa je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Mura je z remijem ohranila stik z zgodnjim delom lestvice, Nafta pa je povečala prednost pred predzadnjimi Radomljami.

"Dva motivirana nasprotnika na težkem igrišču nista puščala preveč možnosti za igro. Rezultat je posledica tega. Moramo priznati, da so bili domačini v duelih boljši, izgubili smo ogromno drugih žog in igre nismo mogli razviti," je ocenil trener Mure Oskar Drobne. "Zadovoljen sem s predstavo ekipe. Prvič v sezoni nismo prejeli gola, kar je za nas zelo pomembno. Pogrešal sem, da iz vseh priložnosti nismo zadeli. Trideset metrov od gola moramo pokazati več," pa je dejal trener Nafte Jozsef Bozsik.

Na drugi tekmi 10. kroga je Primorje v vetrovni Ajdovščini gostilo Olimpijo, ki je še na 17 tekmi v tej sezoni ostala neporažena. Ljubljančani so slavili po golih Ivana Durdova v 12. minuti in Raula Florucza v 71. minuti. Ob zeleno-belih so se zmage veselili tudi drugi Ljubljančani med elito, nogometaši Brava. Šiškarji so v Stožicah po treh zaporednih remijih s 3:2 premagali Celjane, ki so v tem prvenstvu edini premagali Bravo. Za vodstvo ljubljanskega kluba je iz enajstmetrovke v 16. minuti zadel Matej Poplatnik, v 23. minuti pa je izenačil David Zec. Pester je bil zaključek dvoboja. Milan Tučić je Bravo znova popeljal v vodstvo v 78. minuti, le štiri minute kasneje je izenačil Slavko Bralić. V sodnikovem dodatku pa je za pomembno zmago Šiškarjev znova zadel Tučić.

Tudi obračun Kopra in Radomelj je bil odločen v sodnikovem podaljšku. V 92. minuti je edini gol na tekmi dosegel Omar El Mansuri in poskrbel za peto zmago vrste Oliverja Bogatinova v sezoni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta