(FOTO) Vratar Jug sprožil juriš napadalcev, vijoličasti slavili v Kidričevem

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
02.11.2020 22:14

Nogometaši Maribora v 10. krogu do četrte zmage v sezoni, Aluminij je padel z 1:3

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

Drugič v sezoni na papirju, prvič na igrišču sta se v desetem krogu prve lige udarila soseda. Gostovanje v Kidričevem je bilo uspešno za nogometaše Maribora. Vsaj za en dan so prehiteli Olimpijo in sežanski Tabor, s 16 točkami skočili na drugo mesto na lestvici, zaostanek za vodilno Muro, ki se je s Celjem razšla brez golov, znižali na dve točki. Aluminij, ki je prejšnji teden ostal brez dvoboja z Domžalami, z devetimi ostaja na predzadnjem mestu.

Prizorišče je bilo pravo, da se Maribor vrne v zmagovalne tirnice. Več kot tri leta, vse od maja 2017 Aluminij čaka na poln izkupiček proti sosedom. Z zadnjih 13 tekem je odnesel le dve točki. Tudi na 14. statistike ni popravil. Nova je bila le ograja ob gozdičku, kjer so nekoč, v nekih bolj normalnih časih tekme spremljale viole, zmagovalec pa star.

Trener Maribora Mauro Camoranesi je spet uporabil načrt, ki se ni posrečil na gostovanju v Murski Soboti, v zadnjo linijo znova postavil vezista Aleksa Pihlerja. Le v napadu je opravil menjavo, v ogenj od prve minute namesto Jasmina Mešanovića poslal Jana Mlakarja. V Kidričevem so nogometaši trenerjeve ideje uresničili precej bolje kot na Fazaneriji. Pa ni dosti manjkalo, da bi gostitelji udarili prvi. Denis Klinar po kotu v kazenskem prostoru ni umaknil roke po strelu Jureta Matjašiča. Sodnik Matej Jug je zapiskal, dosodil enajstmetrovko za Aluminij. Lucas Mario Hovrat je poskusil, a ga je Ažbe Jug prebral in odbil kazenski strel. Maribor je preživel prvi (in v prvem delu edini) poskus trenutno predzadnje ekipe na prvenstveni lestvici, vratarjeva parada pa je sprožila enosmerni promet na drugi strani.

Tokrat sta se oba, Rudi Požeg Vancaš in Rok Kronaveter, vpisala med strelce. 
Tadej Regent

Če je bil v uvodnih minutah blok rdeče-belih še trden, so se kmalu v njem pojavile luknje. Rudi Požeg Vancaš se je ob branilcu Emirju Azemoviću dokopal do strela, žoga pa je oplazila vratnico. Poskusil je še s strelom z roba kazenskega prostora, ki ga je vratar Luka Janžeković odbil v kot. Če ne gre z nogo, gre … s prsmi! Rudi Požeg Vancaš je v 35. minuti pred golom preusmeril podajo Jana Repasa v mrežo, s svojim drugim ligaškim golom v sezoni odpeljal vijoličaste v vodstvo.

Prednost je oplemenitil Nemanja Mitrović. Osrednji branilec je še enkrat potrdil, da je v dobri formi tudi v napadu, na dan, ko je prejel novo povabilo selektorja Matjaža Keka v slovensko nogometno reprezentanco, je zadel po kotu. Spretno se je Ljubljančan izmuznil čuvaju, sam pričakal podajo Repasa in zaključil z natančnim strelom z glavo.

Tadej Regent
Tadej Regent

No, Aluminij je v zaključku dvoboja, ko je Camoranesi v enajsterici Maribora že ponudil priložnost mlademu Žigi Obrehtu in veteranu Reneju Miheliču, vendarle iztržil nekoliko boljši rezultat. Azemović je po podaji Marcela Čermaka z natančnim poskusom z glavo omilil poraz. Preprečiti ga ni mogel, prednost gostov je bila previsoka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta