(POGOVOR) Damir Čontala: V Celju pričakujem več navijačev Mure kot Celjanov

Miha Dajčman Miha Dajčman
31.01.2023 05:31
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Damir Čontala drugič vodi ekipo na pripravah v Antalyi.
Igor Napast

Nogometaši Mure so ob sredozemski obali nastanjeni v neposredni bližini Antalye, v hotelu Titanic. Na pripravah v Turčiji so najprej izgubili proti Riedu z 1:3, v soboto pa so se z 1:1 razšli s Škendijo, zadel je novinec Ognjen Stijepović. Po prosti nedelji, ko so se muraši zbrali na skupni večerji, kjer so svoje pevske sposobnosti soigralcem predstavili novinci v ekipi, smo v Turčiji govorili s trenerjem črno-belih Damirjem Čontalo.

O opravljenem na pripravah ter načrtih v naslednjih dveh tednih: "Z vidika fizične priprave smo naredili ogromno, v zadnjih dveh tednih pred nadaljevanjem prvenstva bomo te obremenitve spustili, da bi dobili več svežine in lahkotnosti. Te svežine si želimo tudi na zadnji pripravljalni tekmi, v sredo proti srbski ekipi Dedić."

O pripravljalnih tekmah: "Težko je podati oceno, ker smo ves čas mešali enajsterico, v celoti tekmovalno še nismo odigrali tekme. Realno sliko, če smo že v podobi, ki si je želimo v prvenstvu, bomo dobili v sredo. Z določenimi deli pripravljalnih tekem sem zadovoljen, nekatere stvari pa tudi niso bile v redu in jih skušamo odpraviti. Dogajale so se tehnične napake, ki so povezane s koncentracijo. V tem delu priprav so bile te napake normalne, saj so bili igralci utrujeni. Na tekme se nismo osredotočali, treningov nismo prilagajali, ampak smo delali po našem planu. Smo pa v igro vnesli veliko agresivnosti, več želje po igri od vratarja. Nekaj sprememb v igri je opaznih, tudi spremembe v igralskem kadru in sistemu so bile. Zelo sem zadovoljen z ozračjem, ki vlada v ekipi. Novinci, ki jih je kar nekaj, so se navadili na moštvo, in to me veseli."

O novincih: "Vse igralce, ki so prišli, smo poznali, presenečenj ni. Razlike med njimi so le v tem, koliko časa potrebujejo, da se privadijo moštvu in na naš način dela. Prepričan sem, da bodo vsi, ki so prišli, dodali vrednost ekipi."

O mladih igralcih, ki izstopajo: "Vedno imamo v ekipi nekaj mladih, vse pa je odvisno od njih, da se izstrelijo. Mura želi dajati priložnost mladim. Dejstvo je, da imamo v ozadju neko luknjo, trenutno nimamo toliko mladih igralcev, kot si jih želimo. Zato je v nogometni šoli prišlo do sprememb, pripeljali smo nekaj nogometašev, prišli so ambiciozni trenerji (Robert Koren, op.p.). Dobro so priprave izkoristili Luka Turudija, Timotej Brkić, poškodovan je bil Nikola Jovičević, ki se je izredno dobro vklopil in pokazal izredne ofenzivne kvalitete ter lahko dela razliko na igrišču, prepričan sem, da je lahko presenečenje spomladanskega dela sezone, če mu bo zdravje služilo. Počasi se vrača Niko Kasalo, ki na polno trenira, februarja bo lahko igral. Klemen Mihelak in Kai Cipot nista veliko starejša in igrata dobro, pričakujemo pa še njun dodaten napredek."

O enakovrednih vratarjih: "Klemen Mihelak, Florijan Raduha in Nejc Vidmar so vsi odlični vratarji, tudi mladi Vid Šumenjak je talentiran in ob njih zelo napreduje. Ne sme se nam zgoditi, da se nam ponovi lanska zgodba, ko smo v zadnjem krogu v gol postavili mladega Šumenjaka."

O nedeljskem prostem dnevu: "Igralci so imeli po dogovoru dovoljene proste izhode iz hotela, pri večerji pa smo se spet zbrali skupaj. Upam, da so se spočili, lahko so se družili. Zvečer smo imeli pevske nastope novincev, ker jih je kar nekaj, je to druženje trajalo kar dolgo, haha. Po napornem delu je primerno, da sledi tudi takšna sprostitev."

O napetosti na relaciji Mura - Celje in prvi pomladanski tekmi: "Kar nekaj provokacij je iz obeh strani, kar je dobro za nogomet. S tem vlada zanimanje za tekmo, dviguje se napetost, to privablja gledalce. V ligi imamo še vedno medijsko rezervo in takšne stvari pomagajo pri popularizaciji nogometa. S Celjem se ne ubadam, pomembni smo mi, mi moramo biti pravi. Če bomo na pravem nivoju, verjamem, da bomo v Celju zmagali. Pričakujemo lep obisk navijačev Mure v Celju, govori se o rekordnem gostovanju, čeprav je tekma hitro v letu, ko gledalcev po navadi ni veliko. V Celju pričakujem več navijačev Mure kot Celjanov, podpora nam bo dala dodatno moč, ki nam lahko pomaga pri uspehu."

 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?