Po debiju še prvi derbi za Boštjana Cesarja: Ne smemo ponoviti napak Celja

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
25.10.2024 11:50

Nogometaše Maribora čaka gostovanje v Murski Soboti, novi trener pa razkriva, da se bliža debi septembrske okrepitve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boštjan Cesar se pripravlja na drugo nalogo v novi službi.
Robert Balen

Debi je preživel, iz Ljubljane odnesel zmago, zdaj pa ga čaka prvi derbi v novi službi. Nogometaši Maribora bodo jutri ob 20.15 gostovali pri Muri. Boštjan Cesar je pred obračunom na murskosoboški Fazaneriji optimističen. "Dobro smo trenirali, vrnili so se igralci, ki smo jih pogrešali na prejšnji tekmi. Vsi, razen Vidmarja, ki ima kartone, so pripravljeni za tekmo. Imamo še en trening, da dorečemo taktične stvari," je pred današnjim treningom povedal novi trener vijoličastih.

Soboški črno-beli niso v najboljši formi, več kot mesec dni že čakajo na zmago, minuli konec tedna so kljub vodstvu z dvema goloma prednosti v Celju doživeli poraz s 3:4. "Bolj se bom osredotočil na naše igralce. Res je, da je Mura odigrala dobrih 60 minut proti Celju, na koncu sicer malo fizično padla. Mi moramo biti kompaktni, ne puščati veliko prostora in ne narediti takšnih napak kot Celje, ki ji je podarilo dva gola. Biti moramo osredotočeni, Muro prisiliti, da se brani, in doseči prvi gol," je del načrta razkril Cesar.

Sašo Bizjak

Mura naj bi pot iz rezultatske krize iskala tudi z rezi v ekipo. Pojavile so se informacije, da je med igralci, na katere trener Oskar Drobne ne računa več, tudi Mark Strajnar, ki ga je na ravnico posodil prav Maribor. "Pod kontrolo moramo imeti naše igralce. Ne vem točno, kaj se dogaja v Muri, v naslednjih dneh bomo videli, kako in kaj. Osredotočeni smo na naše igralec, moramo pa tudi gledati, kaj se dogaja v teh klubih," je o negotovem statusu posojenega nogometaša dejal šef trenerskega štaba vijoličastih. 

Namignil je, da bo Maribor že v bližnji prihodnosti dočakal uradni debi septembrske okrepitve. Napadalec Benjamin Tetteh, ki po selitvi na Štajersko ni bil dovolj dobro fizično pripravljen za minute na igrišču, zdaj že trka na vrata prve ekipe. "Začel je trenirati dva tedna nazaj. V tem tednu je dobro treniral, imel je tudi testiranje. Njegovo fizično stanje je veliko boljše. Dobro dela, kandidiral bo za nastop na tekmi," je o nogometašu s sedmimi nastopi za reprezentanco Gane, ki ga je v Ljudski vrt posodil francoski Metz, dejal Cesar.

"Vedno je zanimivo igrati proti Muri. Vzdušje je vedno dobro, ker gre za derbi. Kot vedno pričakujemo bojevito Muro in dobro tekmo," pa pred 13. krogom prve lige razmišlja bočni branilec Pijus Širvys. Pod patronatom Anteja Šimundže je igral na desni strani obrambe, na Cesarjevem debiju v Šiški pa se je preselil na levo. "Dobro je. Za reprezentanco sem lani že igral na levi strani, zato to ni novo zame. Če trener vidi, da sodim na levo, bom tam igral," poudarja 26-letnik. Kje pa se počuti bolje? "Bolj navajen sem na desno stran, ker tam igram večkrat, a v napadu mi je celo bolj všeč, da sem na levi, saj lahko krenem proti sredini, sem bolj nevaren v igri ena na ena," je odgovoril litovski reprezentant.

V Šiški se je Pijus Širvys dobro znašel tudi na levi strani igrišča.
Robert Balen

Čestital je rojaku Armandasu Kučysu, ki je ob visoki zmagi Celja na tekmi konferenčne lige proti Istanbul Bašakšehirju dosegel dva gola: "Igral je res dobro. Vidim, kako napreduje, odkar je prišel v Slovenijo. Vesel sem zanj. Je pa to bil tudi dober dan za slovenski nogomet." Na dan, ko sta Celje in Olimpija zabeležila zmagi v skupinskem delu tretjega Uefinega tekmovanja, se je marsikaj dogajalo tudi v Mariboru. V mesto je priletel Acun Ilicali, (bodoči) lastnik kluba. "Imeli smo sestanek. Celi ekipi je povedal, kako vidi klub, kako ga želi nadgraditi. Ko ljudje želijo razvijati klub, ga narediti boljšega za igralce, osebje in navijače, je pozitivno za vse," je o srečanju s turškim poslovnežem dejal Pijus Širvys.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta