(ODZIVI) Šimundža po remiju z Rogaško o slabih pogojih. Drobne: Mariborske izjave ne presenečajo

Miha Dajčman Miha Dajčman
25.02.2024 20:27

Na prvem prvenstvenem gostovanju Maribora v Rogaški Slatini po skoraj 31 letih pa sta se moštvi na zahtevnem igrišču razšli z 0:0. Rogaška je imela več nevarnih priložnosti in strelov, Mariborčani pa so zadeli prečko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maks Barišić je lepo zaobšel Ajdina Mulalića, a ni uspel uspešno zaključiti akcije.
Igor Napast

"To zame ni bila tekma, to je bil dogodek. Govoriti o tekmi je zelo težko. Mislim, da si ljudje v Rogaški Slatini zaslužijo boljše pogoje, da si navijači zaslužijo boljše predstave. Zame je to bil zelo mizeren dogodek. Žoga je bila več v zraku kot na tleh. Da smo mi igrali slabo? Mi smo igrali odlično!" je po tekmi trener Maribora Ante Šimundža bolj kot o predstavi svoje ekipe govoril o slabem igrišču. "Spet smo se dobro pripravili, dobro analizirali nasprotnikove slabosti. In bili pravi. Hitri, agresivni, enostavni, kar to igrišče, ki ni tako slabo, kot se govori, zahteva. Pokazali smo pravi obraz, mislim, da smo bili bližje zmagi kot gostje," pa je ocenil trener Rogaške Oskar Drobne.

O pogojih za igro pa je Drobne še dejal: "Na tem igrišču se da igrati. Igrišče je dobro, čvrsto, kompaktno. Pesek je gor zato, da vleče nase vlago, ker je bilo igrišče preluknjano. V naslednjih dneh bo to igrišče dobilo vegetacijo. Sicer pa me mariborske izjave ne presenečajo. Ko sem bil trener Aluminija, so Mariborčani že dva dni pred samo tekmo krivili igrišče. Apeliram na Nogometno zvezo Slovenije, da nam vsem naredi hibridna igrišča, da bo Maribor imel možnost igrati na teh pod narekovaji slabih gostovanjih."

(POGLED S TRIBUNE) Nova epizoda sprenevedanja vijoličastih: Raje o igrišču kot o igri

V primerjavami s tekmo proti Bravu je Ante Šimundža naredil tri spremembe v prvi postavi in se bržčas uštel, ker je na klopi pustil najbolj učinkovita nogometaša vijoličastih spomladi. Zaradi kartonov je moral tekmo izpustiti Lan Vidmar, zamenjal ga je Luka Uskoković. Namesto prvega strelca ekipe Arnela Jakupovića in Josipa Iličića, ki je zadel na prvih treh spomladanskih tekmah, sta obračun začela Marko Božić in Marko Kolar.

Gostitelji so bili v prvem polčasu boljši, Mariborčane pa so ustavili s številnimi prekrški. Najlepši priložnosti za črno-bele v prvem delu je imel Patrik Mijić. V 40. minuti je Anej Lorbek v kazenskem prostoru po nogi udaril Mijića, a se sodnik Mihael Antić ni odločil za enajstmetrovko. "Dobro izgleda Rogaška. Upam, da bodo tako nadaljevali in dosegli gol," si je med polčasom zaželel Nejc Gradišar, ki je pred tedni iz Rogaške prestopil v Fehervar, tokrat pa si je prišel iz Madžarske ogledati tekmo nekdanjih soigralcev. 

(FOTO) Velika točka Rogaške proti Mariboru, Marko Šuler bo podaljšal pogodbo

Tudi v drugem polčasu so bili Slatinčani nevarni, so pa vijoličasti vseeno zaigrali bolje. V 51. minuti zaradi poškodbe tekme ni mogel nadaljevati Uskoković, zamenjal ga je Martin Milec, Pijus Širvys pa je obračun nadaljeval na mestu osrednjega branilca. V 59. minuti so Mariborčani prvič resneje ogrozili gol gostiteljev. Sven Šoštarič Karič je podal, Maks Barišić je do žoge prišel pred Mulalićem, ki je šel iz vrat, Koprčan pa je ob strelu na prazen gol zadel prečko. V 73. minuti je Oliver Kregar ciljal gol iz kota, Ažbe Jug je moral odbiti žogo čez prečko.

Na tekmi med Rogaško in Mariborom smo obračun spremljali v bližini športnega direktorja vijoličastih Marka Šulerja. Pred časom smo se s Korošcem že pogovarjali o njegovi prihodnosti pri vijoličastih, pa je takrat dejal, da pogodbe s klubom še ni podaljšal. "Blizu smo," je na vprašanje o podaljšanju pogodbe odgovoril tokrat, dodatnih komentarjev pa ni želel podati. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta