(ODZIVI) NK Maribor: "Izbrali smo stran, na kateri nam je veter pomagal"

Miha Dajčman Miha Dajčman
13.11.2022 20:15

"Škoda, da sledi reprezentančna pavza, zdaj nam je steklo," je po obračunu v Sežani, kjer so vijoličasti na krilih trikratnega strelca Marka Tolića s 4:0 premagali Tabor, dejal njihov trener Damir Krznar

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Tolić je zablestel s prvim hat-trickom v slovenski ligi.
Robert Balen

Namesto na zgodnje popoldansko kosilo se je nekaj sto ljudi odpravilo na stadion Rajko Štolfa v Sežani, kjer že stojijo novi reflektorji, a še ne delujejo, zato se je obračun med Taborom in Mariborom začel ob 13. uri. Po zmagi nad Muro s 5:1 v preteklem krogu in po pokalnem slavju proti Krki med tednom s 3:1 so na zadnjem gostovanju v letu 2022 vijoličasti s 4:0 odpravili zadnjeuvrščeno ekipo prve lige. Na vetroven dan na Krasu, ko je sunek vetra med polčasom odkril streho snemalnega stolpa ob igrišču, v kadru 16-kratnih prvakov ni bilo poškodovanih Nemanje Mitrovića in Roka Baturine, zaradi vročine je manjkal Max Watson, zaradi udarca v stegensko mišico na zadnji tekmi je bil Josip Iličić na tribuni, kjer so ga za spominske fotografije oblegali otroci.

Robert Balen

"Škoda, da sledi reprezentančna pavza, zdaj nam je steklo," je po obračunu dejal trener Maribora Damir Krznar. "Imeli smo srečo, da smo zadeli iz prve priložnosti in nato še iz druge, po 2:0 je bilo le še vprašanje, kako kontrolirati tekmo in s koliko goli v mreži nasprotnikov se bo končalo. Dobro smo igrali tudi v obrambi. Končno smo povezali tekmo z dobrim napadom in obrambo," je ocenil hrvaški strateg in pohvalil celotno moštvo. "Bili smo disciplinirani. Nevarnosti za slabši razplet je bilo veliko. Zgodnji termin, veter, slabo igrišče ... Izgovorov, kolikor hočeš. Tudi zato je bilo pomembno, da smo hitro zadeli. V prvem polčasu smo izbrali stran, na kateri nam je veter pomagal," je priznal Krznar.

Robert Balen

Mariborčani so hitro povedli, že po pol minute se je četrtič zapored med strelce vpisal Marko Tolić. Z dolgo podajo je Hrvata lepo zaposlil Luka Uskoković, v 32. sekundi tekme pa je Tolić izkoristil nezbranost gostiteljev. Igralec Dinama na posoji v štajerski prestolnici je v nadaljevanju dvoboja še dvakrat dosegel gol in je zdaj pri petih prvenstvenih golih, po prvem hat-tricku v slovenski ligi je s Krasa odnesel žogo s podpisi soigralcev. Drugič je zadel v 12. minuti, ko mu je v sredino kazenskega prostora podal Žan Vipotnik. Tretjič pa za 4:0 v 66. minuti. Vijoličasti so 3:0 vodili že po 24 minutah, ko je Tolić podal Ivanu Brniću, ki je povezal dve prvenstveni tekmi z doseženim golom, skupno je v prvi ligi pri treh zadetkih.

Robert Balen

"Tolić je končno na nivoju, ki ga od njega pričakujemo. Veste, da sem bil kritičen do njega, ker poznam njegove sposobnosti. Zdaj ga na tem nivoju pričakujemo ves čas. Brnić je bil nekaj časa žrtev sistema, ki smo ga spremenili, njegovo delovno mesto je bilo ukinjeno, ko nismo igrali s krili. Vemo, kaj lahko prinese ekipi, ima potentnost in hitrost, s čimer raztegne nasprotnikovo obrambo," je prispevek hrvaškega dvojca opisal Krznar. "Mi smo Hrvati in imamo posebno povezanost. Zadovoljen sem, da je Tolić dosegel tri gole," je kolega pohvalil Ivan Brnić, ki je zadovoljen s svojo vse boljšo formo. "Danes mi je pomagal tudi veter, da sem bil hitrejši," se je smejalo hitremu krilnemu nogometašu, ki verjame, da bi lahko njegovi rojaki na svetovnem prvenstvu v Katarju ponovili uspeh iz Rusije, ko so bili finalisti.

Robert Balen

V naslednjih dveh tednih reprezentančnega premora bo Krznar skušal izboljšati predvsem prehode tako v napadalnih akcijah kot ob obrambnih, ko imajo protinapade nasprotniki. "Zdaj imamo čas, da delamo na izboljšavah. Kar delamo dobro, pa ne smemo pozabiti," pravi 51-letnik iz Zaboka. Drugič zapored v sezoni so Mariborčani povezali zmagi nad Muro in Taborom. "Veliko je bilo vzponov in padcev, zdaj nas čakajo še tri domače tekme in upam, da bomo do konca jesenskega dela nadaljevali s serijo zmag. Tako bi popravili sliko polsezone. S tremi porazi zapored smo se oddaljili od vrha, z nadaljevanjem niza zmag bi se spet približali mestom, kjer si Maribor zasluži biti," meni Krznar. Maribor je po sedmi prvenstveni zmagi na 17 tekmah napredoval na peto mesto.

Robert Balen

Kraševci si resnejših priložnosti niso priigrali in ostajajo na dnu lestvice. "Zelo malo dobrega je bilo v naši igri, nismo bili pri stvari od začetka. Maribor je z individualno kvaliteto to hitro izkoristil in tekmo peljal v mirne vode. Ne uspe nam prav nič. Na tekmah, ko smo imeli možnosti, nismo uspeli. Zdaj imamo tudi objektivne razloge, da se stvari ne poklopijo. A nismo daleč, da bi se rešili. Naslednja bo tekma z Gorico, v 14 dneh se bomo skušali sestaviti, da pokažemo drugačen obraz," pravi trener Tabora Dušan Kosić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta