(ODZIVI) Maribor bo tretji krog lovil v Moldaviji: Ko se igralci skrivajo, je 0:0 dober rezultat

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
20.07.2022 23:05

Radovan Karanović, trener vijoličastih po prvem dejanju drugega predkroga lige prvakov: "Manjkalo je nekaj igre naprej, a tudi to je treba razumeti, saj je Šerif definitivno favorit v tem dvoboju."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Roko Baturina je bil večino časa odrezan od igre.
Andrej Petelinšek

V Ljudskem vrtu se razmerja moči, vsaj po rezultatu, niso nagnila ne na eno ne na drugo stran. Nogometaši Maribora so proti Šerifu iz Tiraspola na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov iztržil remi brez golov. "Težka tekma je za nami. Fantom čestitam, da smo zdržali do konca, nismo prejeli zadetka. Manjkalo je nekaj igre naprej, a tudi to je treba razumeti, saj je Šerif definitivno favorit v tem dvoboju. To so tekme, kjer moraš biti maksimalno discipliniran. Mi se z njimi ne moremo spustiti v enakovredno igro. Rezultat je dober, na povratni tekmi bomo skušali priti do zmage," je popotnico za Kišinjev, kjer bo Šerif v torek gostil povratno tekmo, ocenil trener Maribora Radovan Karanović.

"Še smo živi, vse je še odprto," ugotavlja Gregor Sikošek, bočni branilec vijoličastih. "Začeli smo slabše, bili smo v krču. Ko smo se sprostili, smo vzpostavili ravnovesje. Če bomo odigrali na naš način, osredotočeno, kompaktno, bo na povratni tekmi zagotovo prišla priložnost," se je po prvem dejanju drugega predkorga lige prvakov že ozrl proti izzivu v Kišinjevu.

Gregor Sikošek verjame, da je Maribor še živ.
Andrej Petelinsek

Šerif je bil v Ljudskem vrtu boljši nasprotnik. Če je Maribor zmogel le en strel v okvir vrat, jih je moldavski prvak sestavil šest. "Škoda, da po tako dobro odigrani partiji nismo zadeli, naredili razliko z 2:0 ali 3:0. Fantom lahko čestitam. Bili smo kompaktni in disciplinirani, samo zadeli nismo. Maribor me ni presenetil, pričakoval sem to igro, ki se začne z vratarjem. Od svojih igralcev sem hotel, da pritiskajo, odvzamejo žogo in si tako pripravijo priložnosti," je ocenil trener kluba iz Tiraspola Stjepan Tomas, ki se odkrito spogleduje z uvrstitvijo v skupinski del lige prvakov. "Če primerjam to tekmo s tistima, ki smo ju v prvem krogu odigrali proti Zrinjskemu, je viden velik napredek v igri, v ustvarjanju priložnosti. Manjkal je le gol. Veliko sprememb je bilo v ekipi, veliko igralcev je odšlo, prišli pa so zelo dobri igralci. Potrebujemo nekaj časa, da se uigramo, a se že opazno dvigujemo. Verjamem, da bomo iz tekme v tekmo boljši," je še dodal nekdanji branilec z 49 nastopi za hrvaško reprezentanco.

Da je na drugi strani kakovostnejši nasprotnik, kot je bil Šahtjor iz Soligorska v prvem krogu, je druščina iz Ljudskega vrta hitro spoznala. "Kar težko je. Fizično so zelo močni, so pa po 70. minuti totalno odpovedali. Tu vidim našo priložnost. Če do takrat obdržimo, nato pa jih z menjavami dobimo na kako finto, lahko zmagamo," meni Sikošek. A za zmago si je treba najprej pripraviti priložnosti. Pod Kalvarijo so bili trenutki, ko so Štajerci pogledali proti golu, sila redki. "Vsakič, ko smo nekaj poskusili, se je eden ulegel na tla, kar te vrže iz ritma. V zadnjih minutah moramo še bolj stopiti na plin. Priložnosti bo treba izkoristit, saj jih veliko ne bo," se zaveda 28-letni Brežičan.

Andrej Petelinšek
Radovan Karanović
Andrej Petelinšek

Pričakovati je bilo, da se Maribor proti lanskemu udeležencu lige prvakov ne bo odprl, a navijači – 7150 se jih je zbralo pod Kalvarijo – so vseeno pričakovali v napadu nekoliko ambicioznejšo ekipo. "Zagotovo to ni bila naša želja. Treba je biti realen in priznati, da ima večina fantov prevelik rešpekt do takega nasprotnika. V določenih trenutkih je prišlo do skrivanja, zvezni igralci se niso ponujali, zato moram biti zadovoljen z rezultatom," je povedal Radovan Karanović.

Drugič zapored je njegova ekipa evropsko tekmo na domačem igrišču zaključila z remijem brez golov. "Tudi jaz sem razmišljal, kaj se je nocoj dogajalo, da pred našo publiko, ki nam je dala veter v hrbet, ne gre. Igralci so si tudi sami naložili pritisk, zato nismo bili igrivi. A ker smo igrali proti ekipi, ki ima precej dražje igralce, je rezultat dober," je še enkrat ponovil šef strokovnega štaba 16-kratnih slovenskih prvakov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta