(FOTO) Kvalifikacije za ligo prvakov: V Ljudskem vrtu brez golov, Maribor bo tretji krog lovil v Kišinjevu

Mar.K.
20.07.2022 20:05

Vijoličastim na drugi postaji do elitnega evropskega tekmovanja nasproti stoji moldavski prvak, ki bo na povratno tekmo odnesel remi 0:0

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Roko Baturina tokrat ni našel poti do gola.
Andrej Petelinšek

Malo priložnosti, še manj zaključkov. Brez golov se je zaključilo prvo dejanje bitke med nogometaši Maribora in Šerifa iz Tiraspola v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Vijoličasti so sestavili en strel v okvir gola - v prvem polčasu je poskusil Roko Baturina -, gostje so bili nekoliko nevarnejši, a je vratar Menno Bergsen preživel vse njihove poskuse. Odločitev o potniku v tretji predkrog elitnega tekmovanja bo padla v torek v Kišinjevu.

7150 gledalcev se je zbralo v Ljudskem vrtu.
Andrej Petelinšek

90. minuta: Še pet minut bosta ekipi na igrišču. Toliko dodatka je pokazal četrti sodnik.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

78. minuta: Protinapad Maribora brez pravega zaključka. Po levem krilu je pobegnil Ivan Brnić, a je njegov predložek vratar Abalora ulovil.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

52. minuta: Vroče v kazenskem prostoru Maribora. Šerif po hitro izvedenem prostem strelu do treh zaključkov, najprej je poskusil Cedric, po odbitku še dvakrat Rasheed. Obramba vijoličastih na čelu z vratarjem Bergsnom je zdržala. 0:0.

Gregor Sikošek verjame, da je Maribor še živ.
Andrej Petelinsek

50. minuta: Prva priložnost za Šerif v drugem polčasu. Po kotu se je do strela z glavo prebil visoki branilec Stjepan Radeljić, a za nekaj centimetrov zgrešil cilj.

Konec prvega polčasa: Za minuto podaljšan prvi del prvega dvoboja med slovenskim in moldavskim prvakom še ni prinesel odgovora, kdo se bo prebil v tretji krog kvalifikacij za ligo prvakov. Priložnosti na obeh straneh je bilo malo. Maribor za zdaj potrjuje napoved trenerja Radovana Karanovića. "Vse, razen poraza, je za nas pozitiven rezultat," je po zadnjem treningu ugotovil šef vijoličaste slačilnice.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

38. minuta: Prva resnejša priložnost za Maribor. Iz obrata je z roba kazenskega prostora udaril Roko Baturina. Preveč po sredini. Vratar Šerifa Abalora je žogo brez težav ulovil.

13. minuta: Nekoliko več dela za Bergsna. Z razdalje je tresnil vezist Šerifa Regi Luskhja, Nizozemec pa je žogo odbil v kot.

Andrej Petelinsek

10. minuta: Za zdaj brez večjih priložnosti v Ljudskem vrtu. Šerif je polpriložnost sestavil po kotu v drugi minuti, a je žogo pravočasno izbil vratar Maribora Menno Bergsen.

Prva enajsterica Maribora
Andrej Petelinšek
Radovan Karanović
Andrej Petelinšek

Pred tekmo: Odštevanje gre h koncu. Nogometaši Maribora so zaključili z ogrevanjem pred prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Ob 20.15 se bo začel dvoboj proti Šerifu iz Tiraspola. Trener vijoličastih Radovan Karanović je na igrišče poslal podobno enajsterico kot na tekmah proti Šahtjorju iz Soligorska v prvem krogu kvalifikacij. Z dvema spremembama. Antoineja Makoumbouja, novopečenega člana italijanskega Cagliarija, je na sredini igrišča zamenjal Aleks Pihler, na desnem krilu pa bo namesto poškodovanega Marka Božića začel Danijel Šturm.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta