(ODZIVI) Luka Krajnc: Prvenec ima grenak priokus

ŠR
07.10.2024 19:20

Po 11. krogu prve lige gneča v zgornji polovici lestvice

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prvi gol Luke Krajnca za člansko moštvo Maribora je bil premalo, da bi se vijoličasti izognili porazu.
Sašo Bizjak

V vseh parih 11. kroga prve lige so se zmage veselile ekipe, ki so bile pred tekmo na lestvici v slabšem položaju od nasprotnika. Olimpija si je privoščila prvi prvenstveni poraz v sezoni - v Stožicah je z 1:0 slavil Koper -, Maribor pa je na štajerskem derbiju zapravil priložnost, da se zavihti na vrh. Celje je dobilo tudi drugi obračun proti vijoličastim v tej sezoni in je zdaj z 20 točkami poravnano s Koprom na tretjem mestu. Dve točki več ima Olimpija, eno Maribor.

"Ni se začelo na najboljši način. Moja napaka je pripeljala do gola. Malo težko se je bilo vrniti v tekmo. V prvih 15 minutah je prevladoval Maribor, potem pa smo prevzeli nadzor mi. Mislim, da smo si zaslužili te tri točke. Igrali smo, kot trener vedno hoče, imeli smo žogo. Želimo biti top ekipa tudi brez žoge. Tokrat smo dokazali, da smo lahko oboje," se je po zmagi z 2:1 v Ljudskem vrtu veselil napadalec Celja Armandas Kučys.

V 61. minuti se je podpisal pod svoj peti gol v sezoni, na vrhu ligaške lestvice strelcev je ujel zdaj že nekdanjega člana Maribora Arnela Jakupovića. Pa to še zdaleč ni bila edina priložnost, ki jo je imel 21-letnik. "Ko imaš kot napadalec toliko strelov, moraš dati več golov. O tem sem razmišljal. Mlad sem, na takih tekmah moram misli na pravo mesto usmeriti še hitreje. S tem nisem zadovoljen, sem pa zadovoljen, da je ekipa zmagala," je priznal nogometaš, ki je poleti v Celje prestopil iz Žalgirisa.

Le dve minuti preden je Litovec poskrbel za izenačenje, je Maribor ostal brez Jana Repasa. Vezist je dobil drugi rumeni karton. "Bilo je lažje zadržati žogo, imeti nadzor. Pomagalo je, da nas niso napadli, kot so želeli, v protinapade niso šli z večjim številom igralcev. Tako smo to lažje ubranili, bolj mirno držali žogo in si pripravljali priložnosti," je povedal napadalec, ki je za člansko reprezentanco Litve doslej zbral devet nastopov.

Maribor je tekmo sicer začel dobro. Luka Krajnc ga je že v tretji minuti po podaji Josipa Iličića iz kota odpeljal v vodstvo. "Ta prvenec ima grenak priokus, ker točke niso ostale doma. Na žalost. Seveda je bilo težko 30 minut igrati z enim igralcem manj, a mislim, da smo se dobro borili. Ni se izšlo, da bi izvlekli vsaj točko. Nič, glave gor, strnit misli in na polno proti Bravu," se je 30-letnik že skušal obrniti k izzivom, ki moštvo čakajo po reprezentančnem premoru.

No, poraz, drugi proti Celjanom v tej sezoni, je bilo treba še predelati. Po izključitvi Repasa se je Maribor pomaknil pred svoj gol. "Razpadli je težka beseda. Težko je, ko si na igrišču. Od zunaj mogoče izgleda drugače. Borili smo se. Res je, da je imelo Celje kar nekaj priložnosti. Kje je težava? Zagotovo smo bili že malo utrujeni, a po taki tekmi je težko govoriti, kaj je šlo narobe. Lahko bi se obrnilo precej drugače, presekal nas je tisti gol za izenačenje," je ugotavljal Krajnc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta