(ODBOJKA) S slabo igro do treh točk

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
04.02.2023 07:07
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veselje Mariborčank po zmagoviti točki.
Andrej Petelinsek

Tekma 17. kroga državnega prvenstva odbojkaric med ekipama Nove KBM Branika in Ankarana se je končala po pričakovanjih. Mariborčanke so tekmo dobile s 3:0 (25:16, 28:26, 25:22), vendar z igro niso navdušile gledalcev. V drugem in tretjem nizu je igra močno škripala, kar je pred nadaljevanjem prvenstva zaskrbljujoče.

Uvodni niz je potrdil, da je so mariborske odbojkarice favoritinje. Do 10:10 je bila igra izenačena, nato pa se je razigrala Iza Mlakar in popeljala ekipo do vodstva 16:11. V nadaljevanju vnema gostiteljic ni pojenjala, še naprej so narekovale ritem igre in višale prednost, ki se je do konca niza povzpela na devet točk.

Lorena Lorber Fijok poskuša prelisičiti blok tekmic.
Andrej Petelinsek

Primorke so v drugem nizu zaigrale boljše in bile enakovredne Štajerkam, ki so si privoščile tudi nekaj napak. Podobno kot v uvodnem nizu si je mariborska ekipa po rezultatu 10:10 po nekaj uspešnih potezah priigrala pet točk prednosti (18:13), toda po nekaj minutah slabe igre so se gostje po točkah razpoložene Emi Jurič približale na točko. V izenačeni končnici so si prvo priložnost za zmago v nizu pri rezultatu 23:24 priigrale gostje, ki nato zapravile še eno priložnost, nato se je priložnost ponudila Mariborčankam, prvo so zapravile, z drugo pa s točko Lorene Lorber Fijok osvojile niz.

V tretjem nizu je bila igra Mariborčank neprepoznavna, Ankaranke so točke dosegale kot za šalo in povedle 12:7. Njihov nalet je s serijo zaporednih točk zaustavila Mlakarjeva, najboljša igralka tekme, ki je imela največ zaslug za rezultatski preobrat, tako da so si bankirke pred končnico priigrale štiri točke prednosti in tekmo mirno pripeljale h koncu.

Nekdanja reprezentantka Tina Grudina je bila nevarna v napadalnih akcijah.
Andrej Petelinsek

Prvo ime tekme je bila Iza Mlakar, ki je dosegla 23 točk, 12 jih je v mariborski vrsti dosegla Lorena Lorber Fijok, v ekipi gostij pa sta po devet točk dosegli Tina Grudina in Emi Jurič.

"Zadovoljen sem s tremi točkami, z igro ne. Premalo je bilo zbranosti in agresivnosti. Igra je daleč od tiste, kakršno pričakujem, ne vem, kaj se v zadnjem času z dekleti dogaja. Treniramo veliko, treniramo dobro, zato ne vem, kje so razlogi za tako igro," je povedal trener bankirk Bruno Najdič. "Ne glede na poraz sem ponosen na dekleta. Igrala so toliko, kolikor zmorejo, v ekipi sta igrali tudi dve kadetinji, stari petnajst let, ki sta se zelo izkazali. V drugem nizu smo bili blizu presenečenja, a so prišle do veljave izkušnje gostiteljic," je dejal trener Ankarana Sebastjan Mikša.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?