Nogometaši Nafte 1903 izgubili proti Olimpiji

STA
19.10.2024 19:46

Četa Victorja Sancheza, ki jo v četrtek v konferenčni ligi čaka domača tekma z Laskom iz Linza, je v Lendavi prišla do pričakovane prvenstvene zmage.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Nogometaši Nafte 1903 so v 12. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 0:1 (0:1).

* Športni park Lendava, sodniki: Bubek, Vidali, T. Jug.

* Strelec: 0:1 Blanco (8.).

* Nafta: Mauricio, Marinič, Tojčić, Dumančić, Pirtovšek (od 61. Szalay), Lesjak, Dragoner, Hrka, Božičković, Kalnoki-Kis (od 61. Kljun), Klausz (od 61. Kadrić).

* Olimpija: Vidovšek, Lasickas, Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe, Agba, Doffo, Blanco (od 66. Brest), Boultam (od 66. Kojić), Lucas (od 89. Thalisson), Florucz (od 81. Durdov).

* Rumeni kartoni: Pirtovšek, Lesjak, Hrka.

* Rdeči karton: /.

Četa Victorja Sancheza, ki jo v četrtek v konferenčni ligi čaka domača tekma z Laskom iz Linza, je v Lendavi prišla do pričakovane prvenstvene zmage. To je dosegla predvsem z boljšim prvim polčasom, medtem ko v drugem ni pokazala veliko, a tudi Nafti kljub nekaj prebliskom ni uspelo zatresti mreže, kar se ji je primerilo že na četrti zaporedni tekmi. Lendavčani, ki v ligi niso zmagali vse od konca avgusta, so ostali predzadnji, Olimpija pa je po sedmi zmagi znova skočila na prvo mesto.

Ljubljančani so bili v prvem polčasu večinoma boljši tekmec in so to tudi hitro unovčili. Potem ko je že v prvi minuti Žana Mauricia preizkusil Raul Florucz, je vratar Nafte v osmi minuti moral po žogo v svojo mrežo. Prav Florucz je bil podajalec pri zadetku, ki ga je malce z desne strani z diagonalnim strelom dosegel Alex Blanco.

Olimpija je imela še nekaj strelov, v 15. minuti je Florucz le za malenkost zgrešil, isti igralec pa je v 27. zadel še prečko s strelom malce z desne strani. Nafta si dotlej ni priigrala veliko priložnosti, le Milan Klausz je v 23. minuti v obetavni akciji predolgo okleval s strelom.

V 37. minuti je Darko Hrka preizkusil svoj strel z razdalje, vendar Matevž Vidovšek ni imel veliko težav, v 44. pa je Zsombor Kalnoki-Kis nevarno meril z dobrih 20 metrov, izkazal pa se je ljubljanski vratar. Tik pred tem je na drugi strani Pedro Lucas zgrešil iz bližine.

V drugem polčasu je bila uvodoma igra bolj enakovredna, a je bil v 56. minuti David Sualehe blizu zadetku, ko je od daleč le za malo zgrešil Naftina vrata. Dve minuti zatem pa je Vidovšek preprečil izenačenje, potem ko je izvrstno reagiral po strelu z glavo Arona Dragonerja.

Sledilo je mirnejše obdobje, v 71. je sicer Amadej Marinič poskusil s strelom, a je bil nenatančen, Szabolcs Szalay pa je s prostega strela v 78. minuti poslal žogo v Vidovška. Pet minut zatem je po dolgem času zagrozila tudi Olimpija, vendar je bil tudi Ahmet Muhamedbegović po kotu premalo natančen z glavo.

Nafta bo v 13. krogu v soboto gostovala pri Primorju, Olimpija pa bo dan pozneje gostila Domžale.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta