Madžarke v finalu lige Mevza izkoristile boječnost mariborskih bankirk

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
17.03.2023 07:11
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klara Milošič je tekmo zaključila s sedmimi točkami.
Robert Balen

Finalna tekma srednjeevropske lige Mevza med odbojkaricami Nove KBM Branika in madžarske ekipe Swietelsky Bekescsaba je v kamniško športno dvorano privabila skromno število gledalcev, med katerimi je bila tudi večja skupina navijačev iz Maribora. Ta je vso tekmo glasno spodbujala mariborsko vrsto, a to ni veliko pomagalo, kajti madžarske odbojkarice so vso tekmo narekovale ritem igre in z zmago 3:0 (25:17, 27:25, 25:16) osvojila ligo Mevza.

"Igra naše ekipe ni bila na pričakovani ravni, tudi strah med ogrevanjem sem opazil, tako da nisem pričakoval nič dobrega. Upal sem, da bodo dekleta vendarle zaigrala podobno kot v finalu slovenskega pokala, toda tokrat je bilo preveč boječnosti, lastnih napak in izkušene tekmice so znale to izkoristiti. Imeli smo priložnost za zmago v drugem nizu, če bi ga dobili, bi tekma morda imela drugačno nadaljevanje. Ne glede na poraz sem zadovoljen, da smo igrali v finalu lige Mevza. Tekmo bomo skušali čim prej pozabiti in se osredotočiti na nadaljevanje državnega prvenstva," je povedal trener Mariborčank Bruno Najdič.

V dosedanjih tekmovanjih lige Mevza je mariborski klub lovoriko osvojil štirikrat, madžarski dvakrat, v letošnji tekmi prvega dela tega tekmovanja pa je ob koncu januarja Nova KBM Branik v Lukni tekmice ugnala s 3:0, a gostje niso igrale z vsemi najboljšimi. Tokrat je tekmo začela njihova najboljša zasedba, ki je igrala imenitno. Z neugodnimi začetnimi udarci, ki so povzročali težave v mariborski ekipi, z učinkovitimi napadi in s čvrstim blokom si je hitro priigrala pet točk prednosti. Mariborčanke so skušale zaustaviti njihov nalet, a jim to ni uspevalo, prednost tekmic je sredi niza narasla na osem točk, tolikšna pa je bila tudi ob koncu niza.

Kamnik. Odbojka. Finale. Nova KBM Branik - Switelsky Bekescsaba.
Fotorobert Balen

Sprejem je bil tudi v začetku drugega niza hiba Štajerk, je pa bila njihova igra v drugih prvinah veliko boljša kot v uvodnem nizu. To se je poznalo tudi pri rezultatu, saj so zmagovalke slovenskega pokala povedle 14:11. Toda nekaj trenutkov slabe igre je odneslo prednost in tehtnica se je nagnila na stran madžarske ekipe, ki je imela tri razpoložene igralke, Marto Drpa, Ralitso Vasilevo in Dorotty Bodnar, v mariborski pa je bila najbolj razpoložena Lorena Lorber Fijok. V prelomih trenutkih so Mariborčanke povedle 24:22, zapravile prednost, nato pa je Drpa poskrbela za preobrat in podvojitev vodstva v nizih.

V tretjem nizu je bil igra izenačena do rezultata 7:7, ko so bankirke naredile nekaj napak, po katerih so madžarske odbojkarice predvsem po zaslugi Drpe osvojile štiri točke zapored za vodstvo 11:7. Iza Mlakar, ki ji v dveh nizih ni šlo nič od rok, je dosegla nekaj točk, a ekipa ni ujela ritma igre, s katerim bi se lahko enakovredno kosala s tekmicami, ki so iz minute v minuto višale prednost in zasluženo zmagale.

"Madžarska ekipa je bila veliko boljša, zmagala je zasluženo. Me smo prikazale eno slabših iger in porazu se nismo mogle ogniti," je povedala Ronja Štampar. "Zelo sem razočarana. Upala sem na zmago, a s tako igro je težko koga premagati, kaj šele tako kakovostno ekipo, kakršna je Bekescsaba. Ne vem, zakaj tako slaba igra," je dodala Lorena Lorber Fijok. "Na tekmo smo se dobro pripravili in uspeh ni izostal, igra naše ekipe je bila dovolj kakovostna za zmago. Mariborčankam smo se oddolžile za poraz v Lukni," pa je pojasnila članica Bekescsabe Marta Drpa.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?