Italija deseta žrtev Slovenije v ligi narodov

STA
22.06.2024 22:17

Slovenski odbojkarji so le še korak do prvega mesta po rednem delu lige narodov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Na svoji enajsti tekmi so slovenski odbojkarji danes še desetič zmagali, in to proti aktualnim svetovnim prvakom Italijanom. Izid tekme je bil 3:0 (19, 21, 19), z gladko zmago pa so Slovenci Italijane prehiteli tudi na drugem mestu svetovne jakostne lestvice.

Italijani v Ljubljani sicer niso bili v popolni postavi, a to ne zmanjšuje slovenskega uspeha, saj imajo velik nabor kakovostnih igralcev. A njihova "rezervna" ekipa pred polnimi Stožicami ni imela nikakršnih možnosti. Slovenci so igrali zanesljivo, brez večjih nihanj, malo so jim pomagali tudi

tekmeci, ki so storili veliko napak s servisi.

Zmagovalec ni bil niti za trenutek vprašljiv, Slovenci so imeli tudi brez lažje poškodovanega Alena Pajenka v vseh nizih nadzor nad rezultatom od začetka do konca tekme in prišli do prepričljive zmage.

Zadnji tekmec izbrancev Gheorgeja Cretuja bodo v nedeljo Srbi, ki se še borijo za nastop na olimpijskih igrah. Slovenci bi si s kakršno koli zmago zagotovili prvo mesto po rednem delu lige in vsaj na papirju najboljši izhodiščni položaj pred zaključnim turnirjem v Lodžu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta