(GOST KOMENTATOR) Jure Pavlič: Boj za rumeno majico bo vse bolj odprt

Jure Pavlič
08.07.2024 15:15

Naš nekdanji profesionalni kolesar po devetih etapah dirke po Franciji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jure Pavlič
Robert Balen

Prvih devet etap dirke po Franciji se je odvijalo po mojih pričakovanjih, razen tega, da nisem mislil, da bo Jonas Vingegaard sploh startal. A vozi povsem normalno, boljše, kot bi si mislil po izpadu treninga. Kako je prišel do tega, ali poškodbe niso bile hude, kot so navajali, ali jih je tako hitro pozdravil, pa ne bi vedel. To je že v stilu teorije zarote.

Smo na tretjini dirke, veliko se sliši, da Tadej Pogačar razmetava z močjo. Jaz nisem pri tej teoriji, Vingegaard se je moral zelo potruditi, da je šel zraven, Primož Roglič tudi. Napadi rumene majice so vse izčrpavali, čeprav verjetno najbolj njo. Sicer nikoli ne veš, ali je Pogačar naredil vse prav ali ne, včasih še takrat ne, ko je dirke že konec. Njegova prednost je ta, da tudi če kaj narobe naredi, je videti prav, ker je tako močan, da se jim odpelje. 

Pred nami je drugi teden, ki bi ga vsi radi preskočili, saj je predel med Centralnim masivom in Pireneji izpostavljen vetru, etape so živčne, nevarne, negotove. Kot v nedeljo po makadamu, takšne si ne želi nobena ekipa. Pridružujem se tistim, ki menijo, da takšne etape ne sodijo na dirko po Franciji. Že tako se vozi tri tedne, lahko se marsikje zaplete in ni povezano s tistim, česar si sposoben. Mislim, da je Tour tako zahteven, da ga ni treba dodatno začiniti.

Epa

Se je pa pokazalo, da je bila ekipa Vingegaarda sestavljena za to etapo. Pogačarjeva je bolj za klance, kar smo videli čez Galibier. Je pa vseeno napadal, kot tudi Remco Evenepoel. Mislim, da sta ta dva dokazala, da ne bosta čakala na zadnje tri dni, to je predvsem miselnost Danca, ki ni želel sodelovati pri pobegih. Vsaj takrat, ko sta bila s Pogačarjem in brez Evenepoela ter je imel ob sebi še moštvenega kolega Jorgensona, bi skoraj moral. Tistega nisem najboljše razumel. Mogoče pa Belgijca ne šteje za resnega konkurenta, čeprav letos zgleda zelo dober preko klancev, ampak le Pogačarja. 

Za ta konec tedna v Pirenejih in za tretji teden je veliko odprtih scenarijev, toda imam občutek, da bo boj za rumeno majico vse bolj odprt. Tudi Roglič ji je blizu, čeprav je velikokrat zašel v kritične situacije. Ne bi si jih dopustil, če bi bilo to možno. Imel je težave do Bologne, čez Galibier in v nedeljo, ampak zmeraj manj. Mogoče bomo po dolgih letih videli dirko več kolesarjev, ne le dveh.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta