(FOTO) Nogometašem Maribora končno odmeven obračun

Miha Dajčman Miha Dajčman
22.12.2023 19:50

Tavares, Šuler in Šimundža odločili prednovoletno klasiko proti zasedbi novinarjev in zmagali s 4:1

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Tradicionalno sta se ob koncu leta v dvorani Lukna v malem nogometu pomerili medijska selekcija in predstavniki NK Maribor. Moštvo sedme sile oziroma prve sile, kot smo se poimenovali, smo zastopali tudi večerovci Andrej Petelinšek, Aleš Dragar in Miha Dajčman. Selektor Jaša Lorenčič in kapetan Simon Šparavec sta sestavila močno zasedbo predstavnikov medijev, ki je pred dvobojem verjela v ponovitev uspeha iz leta 2019, ko so bili vijoličasti nedorasel tekmec. Toda že drugo leto zapored so pri najtrofejnejšem slovenskem nogometnem klubu obračun vzeli zelo resno in z nekaj odpovedmi (Aleš Mertelj, Željko Filipović) vpoklicali prekaljene nogometaše, ki delujejo na Mladinski 29 v različnih vlogah.

Medijska selekcija (v belem) ni izkoristila številnih priigranih priložnosti.
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Po začetni prevladi na igrišču je za vodstvo medijske selekcije v 17. minuti poskrbel Rene Puhar, komentator tekem na Radiu City. Še nekaj velikih priložnosti si je priigrala ekipa, sestavljena iz novinarjev in zaposlenih v medijih, ki redno spremljajo dogajanje v NK Maribor, a so ostale neizkoriščene. Vijoličasti so pobudo zavzeli tik pred polčasom in ob zvoku sirene je Marcos Tavares izenačil. Pritožbe novinarjev, da je bila sirena sprožena po pretečenem času, niso zalegle, kriterij sojenja pa je v nadaljevanju postal vse bolj naklonjen predstavnikom NK Maribor.

Marko Vanovšek
Andrej Petelinšek

Večkrat so predstavniki medijev zadeli okvir vrat Maribora, po protinapadih pa so vijoličasti naredili preobrat. V drugem polčasu sta zadela Marko Šuler in dvakrat Ante Šimundža, ki je izsilil tudi enajstmetrovko, ko je pisca teh vrstic v kazenskem prostoru prekaljeno z žogo zadel v roke, a je nato strel Dejana Školnika ubranil Dejan Toplak. Končni rezultat ne odraža moči na igrišču. Medijska selekcija tokrat ni izkoristila številnih priigranih priložnosti, ekipa NK Maribor pa je ob koncu leta le slavila na odmevnem obračunu.

NK Maribor: Ban, Šuler, Tavares, Šimundža, Harc, Karanović, Školnik, Bašić, Horvat, Tomić, Vidrih, Zajmi, Latin; mediji: Toplak, Simeunović, D. Obrez, Dragar, Dajčman, Pepevnik, Kos, Puhar, Mitrović, Petelinšek, Šparavec, Ademovič, Burazer, Rajh, Elvič, Ikić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta