(FOTO in VIDEO) Vijoličasti že v Vojvodini, Šimundža: V tekmo moramo, kot da je finale

Nogometaši Maribora bodo na povratni tekmi tretjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo branili prednost z 2:1 iz Ljudskega vrta. Ne v Novem Sadu, v Bački Topoli jih bo gostila Vojvodina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avtobus, letalo, avtobus ... Kar nekaj prevoznih sredstev so v zadnjih urah zamenjali vijoličasti.
Grega Wernig

Z avtobusom do Gradca, z letalom do Beograda, nato pa še enkrat na avtobus in do cilja. No, ne še čisto. Nogometaši Maribora so v Novem Sadu, kjer domuje njihov nasprotnik v tretjem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo, Vojvodina. Jutri jih čaka še slaba ura poti do Bačke Topole. Že v bližini stadiona Karađorđevo v drugem največjem srbskem mestu postane jasno, zakaj tokratni gostitelji vijoličastih tekme selijo severneje v Vojvodino. Igrišče je sredi obnove, na njem ni trave.

Grega Wernig

V to se je lahko nocoj prepričal tudi trener Maribora Ante Šimundža. V Novi Sad je prišel le na novinarsko konferenco, zadnji trening je moštvo opravilo še v domovini. V tem, da v jutrišnji tekmi ne bo imela nobena ekipa pretirane prednost domačega terena, kot jo je imel Maribor v Ljudskem vrtu pred tednom dni, ne išče prednosti. "Že več let vemo, da so naši navijači 12. igralec. To je v Mariboru zelo pomembno. Ne bom rekel, da je to posebnost, so nam pa velikokrat pomagali v težkih trenutkih. Ko ne igraš na svojem stadionu v svojem mestu, ni idealno, a za Vojvodino je to že od začetka sezone normalno, navadili so se potovati v Bačko Topolo. Verjetno vzdušje res ne bo takšno, kot če bi bilo na tekmi več kot 4500 ljudi, a nikakor ne bomo razmišljali, da je to za nas olajševalna okoliščina," poudarja snovalec taktike vijoličastih, ki, razumljivo, ni želel razkriti, koga bo od prve minute poslal na igrišče.

Ante Šimundža je v novem Sadu spregovoril tudi posebej za Večer. Kaj je povedal, preverite v spodnjem posnetku.

Prednost z 2:1 so s prve tekme prinesli 16-kratni slovenski prvaki. "To je mala prednost, a ne smemo misliti na to. V tekmo moramo kreniti stoodstotno osredotočeni, s polno želje in truda. Izkoristiti moramo naše priložnosti, v obrambi pa ostati čvrsti," se na vodstvo, ki ga je z golom v zadnjem napadu prve tekme zagotovil Hilal Soudani, ne zanaša krilni napadalec Marko Božić. Je po prvem stiku z Vojvodino opazil še kakšno luknjo, ki bi jo vijoličasti lahko izkoristili? "Seveda smo analizirali prvo tekmo, pogledali, kaj bi mi lahko bolje naredili, kako lahko izkoristimo kakšne luknje v ekipi Vojvodine. Ne bom vam povedal, kaj načrtujemo, smo jih pa dobro analizirali, naredili bomo vse, da zmagamo," odgovarja Božić.

Manj kot 50 minut je trajal polet iz Gradca do Beograda.
Grega Wernig

Tudi on je bil skrivnosten, ko smo ga vprašali, ali mu je trener že zaupal, če bo povratno tekmo začel v prvi postavi. "Trener je dobro rekel, da bo vseh 24 igralcev, ki smo tukaj, pripravljenih, da začnejo. Jutri pa bomo videli, kdo bo igral," odgovarja 26-letnik.

Srbski novinar je Šimundžo vprašal, ali ima kakšne skrbi pred drugim delom bitke za preboj v četrti krog kvalifikacij za konferenčno ligo. "Da bi me kaj skrbelo? To ne. Smo pazljivi? To pa smo. Vojvodina je ekipa z repom in glavo, ima organizacijo, svoje principe, kako napada, kako se brani. Je dobro moštvo. To jim moramo preprečiti, odigrati tako, kot mi želimo in kot njim ne odgovarja. Vem, da so to mali detajli, ki lahko tekmo obrnejo v eno ali drugo smer. Zelo pomembno bo, da mi krenemo v tekmo, kot da je finale," mu je odgovoril Mariborčan.

Z novinarji sta dan pred tekmo govorila Ante Šimundža in Marko Božić.
Grega Wernig

Vojvodina ni ravno v bleščeči formi. Pet zaporednih porazov je nanizala na začetku sezone. "Ne glede na to, za kateri klub gre, ali je to Real Madrid ali Vojvodina, negativen niz vsekakor ustvari nek pritisk. Se pa mi s tem ne obremenjujemo, razmišljamo o naših problemih, kako biti najboljši, popraviti stvari iz prejšnje tekme," se na formo nasprotnika ne ozira šef vijoličaste slačilnice.

Grega Wernig
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta