(FOTO) Soudani udaril globoko v podaljšku, Maribor s prednostjo proti Vojvodini

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
08.08.2024 22:20

Nogometaši Maribora z 2:1 dobili prvi del dvoboja proti novosadski Vojvodini v tretjem predkrogu konferenčne lige.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hilal Soudani je poskrbel za rajanje navijačev v Ljudskem vrtu.
Andrej Petelinšek

Če kje, v Ljudskem vrtu velja, da se tekma ne konča do zadnje sekunde. Globoko v sodniškem podaljšku so nogometaši Maribora ujeli zmago na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo proti novosadski Vojvodini. Hilal Soudani je osrečil gledalce v Ljudskem vrtu in potrdil štajersko zmago z 2:1. Na povratno tekmo, ki bo prihodnji četrtek v Bački Topoli, bodo vijoličasti odnesli prednost.

V prvem polčasu priložnosti ni mrgolelo, se je pa Maribor nekajkrat približal vodstvu. No, prvi resnejši poskus je sestavil kapetan Vojvodine Njegoš Petrović. Defenzivni vezist, ki je od tega poletja polnopravni član kluba, potem ko je minulo pomlad v Novem Sadu preživel kot posojeni nogometaš španske Granade, je udaril z razdalje. Previsoko. To je bil hkrati edini resnejši strel, ki ga je pred odmorom sestavila v minuli sezoni četrta ekipa srbske lige, ki se je v kvalifikacije za konferenčno ligo preselila, ko jo je v drugem predkrogu evropske lige izločil Ajax.

Andrej Petelinšek

Povratnik v prvo enajsterico vijoličastih Maks Barišić se je dvakrat dokopal do strela. V 10. minuti je zaključil akcijo, ki sta jo začela Martin Milec in Josip Iličić, a se vratar Vojvodine Lazar Carević ni pustil premagati. Dve minuti kasneje se je z odlično globinsko podajo izkazal Marko Božić, Koprčan se je z branilcem na hrbtu dokopal do strela, vratar, ki se je kalil tudi v mladinski šoli slovite Barcelone pa je na svoj račun dodal novo obrambo.

Andrej Petelinšek

V finišu prvega polčasa so se slovenski podprvaki znova spogledovali z vodstvom. Iličić si je pripravil dovolj prostora, da je udaril z 18 metrov, njegov poskus pa je zletel mimo gola. Božić je po prestreženi žogi na sredini igrišča potegnil v protinapad, preigraval in sam zaključil. Dovolj natančno, da je v statistiko dodal strel v okvir gola, premalo, da bi premagal Carevića.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

V začetku drugega polčasa se podoba na igrišču ni spremenila, Maribor je še naprej iskal vodilni zadetek. Bil mu je blizu, ko je Božić s prodorom iztržil prosti strel z ugodnega položaja, a je Iličić žogo poslal le malo previsoko, da bi končala v mreži. Štajerci so v le nekaj sekundah prehodili pot od (skoraj usodne) napake do najlepše priložnosti na tekmi. Branilec Lan Vidmar je s slabo podajo omogočil priložnost Vojvodini, Miahilo Ivanovićje bil sam pred vratarjem, a se je Ažbe Jug izkazal z odlično obrambo. In sprožil protinapad, ki se je končal, ko je kenijski branilec v vrstah gostov Colins Sichenje v kazenskem prostoru podrl Etienna Beugreja. Enajstmetrovka za Maribor! Žogo si je na belo piko nastavil Josip Iličić, Carević je njegov strel sicer odbil, a se je Jojo dokopal do odbitka in ga pospravil v mrežo. V 59. minuti so vijoličasti zagrabili vodstvo z 1:0.

Z enajstih metrov ni šlo, je pa Josip Iličić v mrežo pospravil odbitek.
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Vojvodina je sestavila odgovor, Njegoš Petrović je še enkrat preizkusil svoj strel z razdalje, žogo pa poslal v prečko. V 70. minuti je Maribor dobil dodatno prednost na igrišču. Le 20 minut za tem, ko ga je trener Vojvodine Božidar Bandović s klopi poslal na igrišče, je Slobodan Medojević z grobim štartom na sredini igrišča pokosil Jana Repasa. In si prislužil direktno izključitev! Le z deseterico so tekmo nadaljevali gosti.

A jih to ni ustavilo v iskanju izenačujočega zadetka. V 77. minuti se je Caleb Zady Sery poigral z mariborsko obrambo, se s preigravanjem prebil mimo branilcev, nato pa še natančno zaključil. Krilni napadalec iz Slonokoščene obale je izenačil na 1:1. Da Maribor prednosti igralca več ne bo znal pretopi v nov zadetek, se je zdelo vse do osme minute sodniškega podaljška. Takrat pa je gnečo v kazenskem prostoru izkoristil Hilal Soudani. Povratnik po poškodbi je z bližine zadel za 2:1. In poskrbel za rajanje dobrih 6000 navijačev v Ljudskem vrtu, med katerimi je bil tudi (bodoči) investitor v vijoličasti klub Acun Ilicali.

Vijoličasti so bili tudi tokrat nagrajeni z aplavzom.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta