DP v odbojki: Najprej v Lukno, nato na Tabor

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
19.10.2024 06:04

Na levem bregu Drave bo ob 18. uri tekma med odbojkaricami OTP banke Branik in Radolc'e, na desnem ob 20. uri med odbojkarji i-Venta in Calcita.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborčani so pripravljeni na derbi, le Žiga Donik je zbolel.
Andrej Petelinšek

Privrženci odbojke v Mariboru bodo danes zagotovo prišli na svoj račun, saj bodo v tretjem krogu državnega prvenstva lahko izbirali, katero tekmo si bodo ogledali - ali žensko v Lukni ali moško v dvorani Tabor -, najbolj vneti pa bodo lahko spremljali celo obe. Prva, v Lukni, med odbojkaricami OTP banke Branik in Radolc'o iz Radovljice, se bo začela ob 18. uri, druga, v dvorani Tabor, med odbojkarji i-Venta in Calcita, pa dve uri kasneje.

Mariborčanke so v tekmi z novinkami v ligi izrazite favoritinje. V dveh prvenstvenih tekmah so dvakrat zmagale in so s Calcitom s po šestimi točkami na vrhu lestvice, Radovljičanke pa so enkrat izgubile in zmagale, imajo tri točke in so na lestvici pete. Kljub temu morajo biti bankirke previdne, kajti njihove tekmice so v drugem krogu presenetile z zmago 3:1 nad ekipo GEN-I, saj naj bi bile Novogoričanke resne tekmice mariborskih in kamniških odbojkaric v boju za naslov prvakinj.

Andrej Petelinšek

Tekma v dvorani Tabor bo imela večji naboj, saj se bosta udarili ekipi, ki naj bi se, podobno kot v minulih letih, ob domala nepremagljivih favoritih za naslov prvaka, ljubljanskemu ACH, potegovali za drugo mesto. "Podobno kot mi Calcit še ne prikazuje iger, kakršne je sposoben. Sestavili so spoštljivo zasedbo, v kateri sta tudi tujca, podajalec Alberto Julio Gomez Galvez iz Kube in kar 215 cm visoki korektor iz Nigerije, Kelvin Nwachukwu. Ob njiju sta še odlična Uroš Pavlovič in Jure Okroglič. Ne glede na to bomo skušali prikazati kar se da dobro odbojko. Jurišali bomo na zmago, igramo pred svojimi navijači, kar tudi ni zanemarljivo. Odigrati moramo s čim manj napakami. Na voljo imam vse igralce, negotov je le nastop kapetana Žige Donika, ki je zbolel. Upam, da bo nared za to pomembno tekmo," je povedal trener i-Venta Sebastijan Škorc

Drugi pari 3. kroga, moški, ob 19. uri: Alpacem Kanal - ACH, ob 19.30: FužinarSIJMetalRavne - Panvita Pomgrad; jutri, ob 19. uri: Merkur Triglav Kranj - Krka; ženske, ob 17. uri: SIP Šempeter - Grosuplje; ob 20. uri: Luka Koper - Ankaran; GEN-I - Calcit, sinoči. 

 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta