Četrtfinale lige prvakov: Po prvi tekmi v prednosti Milan in Real

STA, M.R.
12.04.2023 23:17

Nogometaši so danes v ligi prvakov dokončali prve dvoboje četrtfinala. Na prvih tekmah sta do prednosti prišla Real in Milan. Madridčani so z 2:0 ugnali Chelsea, Milan pa z 1:0 Napoli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alexis Saelemaekers in Amir Rrahmani
REUTERS

V italijanskem obračunu so imeli večji del prvega polčasa pobudo gosti z juga, toda zadeli so domači. Morda bi se dvoboj obrnil drugače, če bi žoga po strelu Hviče Kvarachelie v uvodni minuti končala v mreži, a jo je odbil Davide Calabria.

Ob koncu prvega polčasa pa je udaril Milan; najprej je po hitrem protinapadu žogo podaljšal Rafael Leao, nazadnje jo je dobil Ismael Bennacer ter jo porinil v mrežo. Že v sodnikovem dodatku pa je za rdeče-črne Simon Kjaer po kotu z močnim udarcem z glavo stresel prečko.

Prečko pa je v nadaljevanju zadel tudi Napoli, Eljif Elmas je namreč žogo s spretnim udarcem skorajda spravil v gol, a jo je vratar Mike Maignan še odbil v prečko in kot.

Napoli je spet prevzel pobudo, a brez pravega učinka. Potem je v 74. minuti ostal z igralcem manj, ko je Zambo Anguissa na hitro dobil dva rumena kartona. A tudi z desetimi je bil še nevaren, najbolj v 87. minuti, ko je poskušal Giovanni di Lorenzo, Maignan pa je žogo odbil v kot.

Real s solidno prednostjo po prvi tekmi

V Madridu so že v prvi minuti Londončani zapretili po protinapadu Joaa Felixa, a je vratar Thibaut Curtois njegov strel ubranil. Pozneje je pobudo prevzela madridska ekipa, ki je v 22. minuti izpeljala hitro akcijo s podajo do Viniciusa, njegov strel je vratar Kepa Arrizabalaga še ustavil, toda žoga je padla na nogo Karimu Benzemaju, ki jo je porinil v mrežo.

Le minuto zatem je imel na drugi strani lepo priložnost Raheem Sterling, a se je spet izkazal Curtois.

Vinicius Junior
EPA

V drugem delu so gosti ostali le z desetimi, ko je Ben Chilwell zaradi prekrška nad Rodrygom v 60. minuti dobil rdeči karton. Real je to izkoristil z zadetkom za 2:0 v 74. minuti, ko je bil uspešen Marco Asensio, le tri minute po vstopu v igro.

V torek sta bili že dve tekmi. Bayern je doživel visok poraz, City pa je s tremi zadetki prednosti opravil velik del naloge za morebitno uvrstitev v polfinale. Strelsko je goste načel Rodri v 27. minuti. V drugem polčasu je po napaki Dayota Upamecana Bernardo Silva z natančnim strelom od daleč poskrbel za 2:0. In še preden so si Bavarci opomogli, je udaril še Erling Haaland.

V Lizboni je za Inter slovenski vratar Samir Handanović dvoboj spremljal s klopi. Italijani so povedli v 51. minuti, natančno podajo Alessandra Bastonija je izkoristil Nicolo Barella in zadel z glavo. Tekma je bila dokončno odločena v 82. minuti, po ogledu Vara so sodniki gostom dosodili najstrožjo kazen zaradi prekrška Joaa Maria ob strelu Denzela Dumfriesa, z bele točke pa je bil zanesljiv izvajalec Romelu Lukaku.

Povratne tekme četrtfinala bodo 18. in 19. aprila. Boljši iz obračuna Milan - Napoli se bo v polfinalu meril z boljšim iz dvoboja Benfica - Inter, zmagovalec dvoboja Real Madrid - Chelsea pa z boljšim iz četrtfinala med Manchester Cityjem in Bayernom.

Prvi polfinalni tekmi bosta 9. in 10. maja, povratni pa teden dni pozneje. Finale bo 10. junija v Istanbulu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta