Arnel Jakupović: Ritem mora biti visok tudi brez VAR-a

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
22.07.2024 12:57

Strelec dveh zadetkov za Maribor na domači uverturi v sezono si je prislužil pohvale soigralcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jakupović je po četrtem golu skočil na hrbet Barišiću.
Andrej Petelinšek

Najvišja zmaga v uvodnem krogu nove sezone državnega prvenstva je nogometaše Maribora postavila na vrh lestvice. Prva od 36 nalog na fronti, ki je po besedah trenerja Anteja Šimundže prioriteta, je opravljena. "Zelo dobra otvoritev. Po četrtkovem izpadu smo pokazali reakcijo. Lahko bi dali še kakšen gol več, a na koncu je 4:1 zelo dober rezultat. Dober start v sezono," je zmago proti Domžalam s 4:1 v Ljudskem vrtu podčrtal napadalec vijoličastih Arnel Jakupović.

Pod polovico mariborskih golov se je podpisal v nedeljo, v 26. minuti je zadel z levico, v 92. je bil natančen z glavo. Na tekmah prvega predkroga evropske lige proti Botevu iz Plovdiva ni bil tako natančen. Mu je zdaj odleglo? "Seveda! Po vsakem golu se lažje diha. Tokrat mi je to uspelo, zdaj pa upam, da bom to zadržal," pravi Avstrijec s koreninami iz BiH.

Avstrijec je dosegel dva gola, nato pa se izkazal še kot asistent.
Andrej Petelinšek

Ni se izkazal le z zaključki, v 94. minuti je podal Maksu Barišiću za končnih 4:1. "Rekel mi je: Bravo, majstore!" je Jakupović razkril, kaj mu je med proslavljanjem zaklical strelec zadnjega zadetka na tekmi. Tudi Primorcu je odleglo, ko se je zavihtel na lestvico strelcev. "Za vsakega od nas sem vesel, zanj pa še posebej. Res dobro dela, manjkal mu je le tisti trenutek, da bi mu krenilo. Vesel sem zanj, pa tudi za malega Grlo (Nika Grlića, op. a.), saj je debitiral z golom pred našimi navijači. Zelo uspešen dan," je o soigralcih dejal najboljši strelec 16-kratnih slovenskih prvakov v prejšnji sezoni.

Ob štirih veljavnih zadetkih so Mariborčani dosegli še dva, ki sta bila razveljavljena, Domžale so izkoristile eno od dveh dosojenih enajstmetrovk. VAR je večkrat posegel v igro, kar nekaj prekinitev je bilo. "Na začetku je bila tekma, tudi zaradi te vročine, videti malo dolgočasna. Tudi te situacije z VAR-om so malo upočasnile igro, a so vskočili navijači, dvignili vzdušje. Po tem je tekma postala bolj intenzivna. To seveda ne pomeni, da so se te situacije za VAR morale zgoditi, v takšnem ritmu bi morali igrati tudi brez tega," je o tem dejal Jakupović.

Andrej Petelinšek

Druščina iz Ljudskega vrta se že pripravlja na nov izziv. Na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo bo v četrtek gostila romunsko ekipo Universitatea Craiova. "Prvo tekmo v ligi smo oddelali, kar je super, zdaj pa smo osredotočeni na četrtek. Tudi na tej tekmi želimo zmagati. Evropa je vedno pomembna," proti popravnemu izpitu po izpadu iz evropske lige pogleduje 26-letnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta