Adijo, Ivan Brnić! Obžaluje le, da z Mariborom ni dvignil lovorike

ŠR
18.08.2023 19:24

Hitronogi Hrvat pričakovano zapušča vijoličaste in se seli v Grčijo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Drago Wernig - Taka

Ivan Brnić je postal novi član Olympiacosa. NK Maribor je novico potrdil. Hitronogi krilni napadalec iz Hrvaške, ki je bil posebej v zadnjem obdobju gonila sila kluba iz Ljudskega vrta, je sinoči proti Fenerbahčeju odigral zadnjo tekmo za vijoličaste. Da odhaja, je bilo jasno že nekaj časa, že po koncu sinočnje tekme so se od njega s skandiranjem poslovili tudi navijači na stadionu. 

"Znova se je izkazalo, kakšen je recept: igrišče, igrišče in še enkrat igrišče, z ogromno odrekanja ter vloženega truda. Ivan je pokazal kakovost, a je tudi značajsko sledil smernicam sodobnega nogometa. Zahvaljujemo se mu za vse, kar je naredil v tako kratkem času za NK Maribor in mu želimo veliko uspeha v nadaljevanju kariere. Nedvomno ima potencial za večje zadeve. Odhaja v zameno za odškodnino, ki ni rekordna, a ni zanemarljiva. Sodi v višji rang, z donosnimi bonusi. Primer Makoumbou dokazuje, da gre za formulo, ki jo je vredno nadaljevati. Olympiacos pa je klub, ki omogoča ob nadaljnjem razvoju tudi možnost donosnih prestopov. Verjamem, da se bo s prestopom Ivanova uspešna zgodba nadaljevala, nam prinaša obvezo, da njegov odhod ustrezno nadomestimo in ne izgubimo na kakovosti na igrišču," je za klubsko spletno stran pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Andrej Petelinšek

Kakšna je njegova statistika? 54 tekem, 11 golov, 15 asistenc. "Žal mi je, da se je moralo končati s porazom 0:3 proti Fenerbahčeju. Toda to je življenje, takšen je nogomet. Tukaj sem bil res srečen in zadovoljen, zelo sem napredoval glede treningov ter miselnosti, dozorel sem v igri. Izboljšal sem se v različnih pogledih, psihološko in fizično, po nogometni in življenjski plati. Maribor mi je bil kot druga družina. Tukaj so mi bili omogočeni vsi pogoji, da postanem čim boljši. Zato najbolj obžalujem, da nisem dvignil trofeje z Mariborom, čeprav sem imel priložnost," je ob slovesu od Ljudskega vrta dejal Ivan Brnić. Sklenil je, da bo še naprej navijač vijoličastih, le da z razdalje: "Hvala Violam in vsem navijačem, bili so mi vedno v podporo! Poslavljam se s prijetnimi spomini in z upanjem, da bo Maribor v nadaljevanju sezone vrnil trofejo v Ljudski vrt."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta