Evropska pot vijoličastih: Mariborčani krenili proti Carigradu, med potniki tudi Ivan Brnić

Miha Dajčman Miha Dajčman
09.08.2023 09:25

NK Maribor se bo jutri ob 20. uri po slovenskem času na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo pomeril s Fenerbahčejem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miha Dajčman

Prva od štirih tekem slovenskih klubov proti turškim se je sinoči v polnih Stožicah končala z zmago Galatasaraya nad Olimpijo s 3:0, Ljubljančani bodo prihodnji teden zaostanek s prve tekme tretjega predkroga lige prvakov težko nadoknadili, a bodo zaradi uspeha v prvih dveh krogih zeleno-beli tudi po tekmi v Carigradu nadaljevali z igranjem v Evropi do sredine decembra. Zahtevna naloga jutri čaka tudi Mariborčane, ki si za preboj v skupinski del konferenčne lige ne smejo privoščiti spodrsljaja. Vijoličasti so se danes ob 9.30 z mariborskega letališča podali proti Turčiji, kjer bodo gostovali pri Fenerbahčeju, ki je preteklo sezono končal na drugem mestu turške super lige, takoj za rivali iz evropskega dela metropole. 

Po prihodu in namestitvi v Turčiji Mariborčane nocoj za spoznavanje z igralno površino čaka večerni trening ob 18.30 po našem času (19.30 po turškem). Jutri bo dvoboj na stadionu Sükrü Saracoglu na sporedu ob 20. uri po našem času. Kašen razultat bi zadovoljil Mariborčane na prvi tekmi proti Fenerbahčeju? "Pozitiven," je nasmejan odgovoril trener Maribora Damir Krznar. "Naš cilj je parirati Fenerbahčeju v vseh segmentih igre. Skozi analizo smo ugotovili, kar verjetno veste vsi, da so zelo močna ekipa z izjemnimi posamezniki. Morali bomo biti na našem najboljšem nivoju do sedaj, da bi se lahko s Carigrada vrnili z rezultatom, s katerim bi lahko v Mariboru pripravili presenečenje za Fener," je pred odhodom na letalo dejal Krznar. 

"Kot pred vsako tekmo si želimo pozitivnega rezultata, dobre igre, na koncu tudi zmage. Vemo pa, s kom igramo. Želimo si ugodnega rezultata, da bomo na drugi tekmi še živi. Vemo, da bo težka tekma, težko gostovanje. Upam, da bomo pogumni, da si bomo upali, da se ne bomo prestrašili," pa je pred odhodom dejal kapetan Martin Milec.

Med potniki v Carigrad je tudi Ivan Brnić, ki ga zadnje dni povezujejo s prestopom v Olympiakos. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta