Znova napovedujejo množični protest, poslancem so dali tri tedne časa: Protestnikom se po gostincih pridružujejo tudi šolniki

M.R.
07.05.2021 15:50
Po 27. aprilu, ko se je v središču Ljubljane po ocenah policije na protivladnem protestu zbralo okoli 10.000 protestnikov, združena fronta za konec maja napoveduje nov množičen protest.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po ocenah policije se je v Ljubljani 27. aprila zbralo okoli 10.000 protestnikov. 
Robert Balen

Ob dnevu boja proti okupatorju se je protestnikom pridružil tudi sindikat delavcev gostinstva in turizma, na prihodnjem pa naj bi se jim priključil tudi Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz), ki je ta teden med svojimi člani začel zbirati podpise k pozivu ministrici za šolstvo Simoni Kustec k odstopu.

V združeni fronti so dali poslancem tri tedne časa, "da prekinejo strahovlado Janeza Janše" in, kot dodajajo, "poskrbijo za normalizacijo stanja v državi" ter za "povratek k vrednotam vladavine prava, medijske svobode, svobode izražanja in demokracije"

V nasprotnem primeru za petek 28. maja napovedujejo "vseslovenski shod za predčasne volitve". Ta bo po besedah fronte še bolj množičen, tudi "bolj odločen in neustavljiv kot kateri koli prej". "Ljudje imamo dovolj in naša ogorčenost se čedalje bolj spreminja v sveto jezo," so zapisali. 

Na koncu pa so ocenili, da bi bilo nedopustno, da bi se "škodljiv vpliv" Janeza Janše "še bolj zlovešče in zajedavsko" širil na evropsko raven. "Vsak dan kalkuliranja, izmikanja ali odlašanja s strani odločevalcev samo zaostruje tenzije in dela nepopravljivo škodo celotni državi," so zapisali. Zaključili pa so z zahtevo po predčasnih volitvah. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta