(FOTO in VIDEO) Petkovi kolesarji na Trgu republike prižgali "kres" poslanskih stolčkov, zahtevajo odhod vlade

Ž. V., VČ
30.04.2021 20:22
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žana Vertačnik

Plakatna instalacija Odstop pred poslopjem parlamenta, na novih drogovih za EU-zastave, na Trgu republike pa po 19. uri ponovno petkovi kolesarji z napovedjo nocojšnjega sklepnega dejanja: protestnega prvomajskega kresa proti vladi Janeza Janše. Prižgali so ga kakšno uro pozneje, po vrnitvi z ljubljanskih ulic, zagoreli so kartonski simbolni poslanski stolčki.  

Žana Vertačnik

"Poleg vseh javnomnenjskih anket, ki vedno znova dokazujejo, da se nezadovoljstvo in nezaupanje v delo vlade iz meseca v mesec povečuje, je v torek ljudstvo povsem jasno izreklo neuzaupnico vladi. Sedaj je čas, da to naredijo tudi vse poslanke in poslanci, ki se še vedno krčevito oklepajo svojih stolčkov in položajev," pravijo petkovi uporniki.  

S Trga republike so se protestni kolesarji spet odpravili po ljubljanskih ulicah. 
Žana Vertačnik
Žana Vertačnik

Demokracija, vladavina prava in svoboda medijev v Sloveniji še nikoli niso bile tako ogrožene, kot ravno v tem trenutku. Socialne stiske mladih niso bile še nikoli tako pereče. Mednarodni ugled Slovenije še nikoli ni bil tako zelo okrnjen, kot je sedaj; dva meseca pred začetkom predsedovanja Evropski uniji, navajajo.

Nepovezano s protivladnimi protesti so prav od tega petka med Trgom republike in parlamentom obešene zastave vseh članic EU, evropska in ljubljanska, pred začetkom slovenskega predsedovanja Svetu EU.
Žana Vertačnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta