Zaradi sinočnje Tarče na RTV Slovenija prišli kriminalisti

Va
18.10.2024 16:08

"Upamo, da bodo raziskali izigravanje zakonodaje, ne pa iskali naš vir," so se odzvali ustvarjalci Tarče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

V četrtkovi Tarči na TV Slovenija so razkrili "skrivne tonske posnetke" dogovarjanja politikov o hkratnem sprejetju resolucije o jedrski energiji in referendumu o JEK 2. Izvedba posvetovalnega referenduma o vsebini, ki je že sprejeta v resoluciji, pa bi lahko bila protizakonita, so opozorili v televizijski oddaji.

"Upamo, da bodo raziskali izigravanje zakonodaje pri dogovarjanju glede sprejetja resolucije in referenduma o JEK 2, ne pa iskali naš vir," so obisk iz Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) na omrežju X komentirali ustvarjalci Tarče. 

V teve studiu pri Eriki Žnidaršič so sinoči bili Danijel Levičar, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, zadolžen za nacionalni jedrski program, poslanec Svobode Miroslav GregoričGaja Brecelj iz Umanotere, Matej Tašner Vatovec iz Levice, Tomaž Lah iz Gibanja Svoboda, Dejan Paravan, generalni direktor Gen energije, Aleksander Mervar, direktor Elesa, Vesna Nahtigal, generalna direktorica GZS-ja, in Izidor Ostan Ožbolt iz Gibanja Mladi za podnebno pravičnost. 

"Posnetek, ki so ga predvajali, dokazuje, da so poslanci vedeli, da pri postopku glede JEK 2 kršijo zakon in vnaprej izničujejo voljo ljudstva, zdaj pa se glede tega sprenevedajo," so navedli v Tarči.

Posnetki, ki so jih predstavili, so po navedbah TVS nastali aprila, ko sta se najmočnejši stranki, Svoboda in SDS, sprli, ali lahko opozicija preiskuje poslovno zgodovino premierja Roberta Goloba: "11. aprila je potekal neformalni sestanek v državnem zboru. Posnetek sestanka kaže, da so imeli politiki očitne težave s tem, kako politično zagotoviti izvedbo projekta JEK 2, še preden se bodo o projektu na referendumu odločali volivci. Najintenzivneje sta o tem razmišljala Nataša Avšič Bogovič iz Svobode in Tomaž Lisec iz SDS," je poročal novinar Tarče Klemen Košak.

Nataša Avšič Bogovič je nova vodja poslanske skupine Gibanja Svoboda  
Sašo Švigelj

Na sestanku, ki ga je po navedbah Tarče vodila današnja vodja poslancev Svobode Nataša Avšič Bogovič, je bil tudi državni sekretar Levičar. Iz generalnega sekretariata državnega zbora so prisotne takrat opozorili, da resolucije o miroljubni rabi jedrske energije – v kateri je tudi izvedba JEK 2 – ne morejo sprejeti pred izidom referenduma, so objavili v Tarči. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta