Zakaj ima novi voditelj Odmevov Luka Svetina blokiran račun?

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
02.09.2022 07:00

Ne samo, da je novi voditelj Odmevov na RTV Slovenija zaposlen kot samostojni podjetnik in bo vmes še naprej sodeloval z Domovino - takšne prakse na Kolodvorski doslej niso poznali -, Luka Svetina ima tudi blokiran račun. Zakaj?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kmalu boste lahko Luko Svetino spremljali v studiu oddaje Odmevi.
Adrijan Pregelj/RTVS

Potem ko smo objavili podrobnosti glede zaposlitve Luke Svetine na Radioteleviziji Slovenija, so do nas prišle neuradne informacije, da naj bi imel novi voditelj Odmevov blokiran račun. "Luka Svetina ima v zadnjem letu kar 337 dni blokiran svoj bančni račun kot s.p. RTVS je torej podpisala pogodbo s subjektom, ki ima blokado na svojem računu. To se še ni zgodilo v zgodovini naše hiše. Kaj je delala finančna služba, preden je pripravila pogodbo? Komu Svetina dolguje in koliko? Toliko o verodostojnosti novega sodelavca," nam je sporočil anonimni vir.

Z RTV Slovenija vendarle poslali podrobnosti o zaposlitvi Luke Svetine. Kaj vse bo počel in koliko bo plačan?

Zadevo smo seveda najprej preverili v bazah podatkov, med drugim v Erarju, in ugotovili, da informacije držijo. Za pojasnila smo se zato obrnili na Luko Svetino, ki je pred leti delal za Novo24TV, nazadnje pa je ustvarjal vsebine na Domovini, s katero namerava še naprej sodelovati. Kot smo že pisali pred dnevi, sedaj z RTV Slovenija sodeluje kot zunanji sodelavec oziroma kot samostojni podjetnik, česar za voditelja tako pomembne oddaje, kot so Odmevi, doslej še nismo zasledili.

Zakaj ima torej blokiran račun in ali je to kakorkoli vplivalo na zaposlitev na RTV Slovenija, smo med drugim vprašali novega voditelja Odmevov. "Moj s.p. se je v težkem koronskem času znašel v določenih težavah, ki so bile letos julija večinoma že sanirane, zato je račun že bil odblokiran, pričakujem, da bo račun v kratkem ponovno odblokiran. S.p. imam že od leta 2014 (torej 8 let) z vmesno enoletno prekinitvijo leta 2019, ko sem bil na Novi24TV eno leto redno zaposlen. Zato to ni nikakor vplivalo na mojo zaposlitev na RTVS. Kot s.p. sem sodeloval že s Sportklubom, Novo24TV in Zavodom Iskreni," nam je na vprašanja odgovoril Svetina.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta