Za Počivalška in lokalce odprli gostilno v Ivanjkovcih. "Pili so radensko, in to je to." Pa je res? Minister: Poslovni sestanki so dovoljeni

VČ, VBO
08.02.2021 17:24
Najemnik Taverne je za portal 24ur.com zanikal, da bi bil moral v petek v službo priti kuhar. Toda ali to pomeni tudi, da se za ministrov obisk ni kuhalo? In to v času, ko so gostinski lokali omejeni zgolj na dostavo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravko Počivalšek 
Luka Cjuha

Po sestanku na ormoški občini je minuli petek audi gospodarskega ministra in podpredsednika vlade Zdravka Počivalška (SMC) parkiral pred gostiščem Taverna v Ivanjkovcih, poroča portal 24ur.com. Skupaj z ministrovim vozilom pa vsaj še deset drugih avtomobilov, v glavnem lokalnih funkcionarjev ali pa zasebnikov s člansko izkaznico SMC. 

Tam je bila tudi poslanka Mojca Žnidarič iz Ormoža in na twitterju o dogodku povedala, da je šlo za dlje časa načrtovani sestanek z obrtniki. Zbralo se je devet ljudi. Zatrdila je, da niso jedli, ampak samo popili vodo. Upoštevali so vsa epidemiološka pravila.

Še enega poslanca so opazili, tudi iz Ormoža, Janija Ivanušo (SNS), a na vprašanja 24ur.com ni odgovoril, ker da niso povezana z gospodarstvom in težavami obrtnikov. 

Kuhajo, ne kuhajo, renovirajo, ne renovirajo?

V Taverni pa so potrdili, da je pri njih res bil sestanek ministra s predstavniki obrtne zbornice in člani SMC. Najemnik gostinskega lokala Dino Kruhoberec je za portal povedal, da za goste niso kuhali. 

"Radenska, navadna voda, in to je to. Jaz kuharja zagotovo ne bom plačal za en dan," 24ur.com navaja Kruhoberca. 

Da bi bil v Taverni, kljub temu da je obratovanje gostinskih lokalov, z izjemo brezstične dostave, že več tednov prepovedano zaradi epidemije v državi, v petek tudi kuhar, je najemnik zavrnil, češ da to niti ne bi bilo mogoče, ker kuhinjo renovirajo. 

A so iz 24ur.com v gostilno poklicali še enkrat, z drugega telefona, in se pozanimali, ali lahko naročijo hrano za družinsko praznovanje. Dobili so odgovor, da seveda lahko. Očitno ob ponovljenem klicu kuhinja nenadoma ni bila več v prenavljanju.

"Odzval sem se vabilu predstavnikov OZS Ormož in Ljutomer na pogovor o njihovih težavah in naših ukrepih. Izbrali so prostor, ki je ustrezal preventivnim ukrepom NIJZ in ki kaže potencial za razvoj turizma. Šlo je za uradni poslovni sestanek, ti so dovoljeni. Pil sem samo vodo," je v ponedeljek zvečer po vsem tem tvitnil Počivalšek in si takoj prislužil odzive v smislu, vsi sestankujemo po zoomu, čemu vi ne morete? 

Voda z žabjimi kraki?

A tudi Dnevnik je poročal, da se je v ministrovi družbi bogato jedlo in pilo. Taverna naj bi bila postregla s hišnimi specialitetami, denimo ocvrtimi žabjimi kraki in tako imenovano prleško pico oziroma postržjačo, z ocvirki obloženo pogačo. Taverna je tudi znana po dobri vinski zalogi, recimo sauvignonov in tramincev.

Kruhoberec pravi, da je bila gospodarsko-obrtniška delegacija najavljena že oktobra, a so jo vsaj trikrat prestavili zaradi epidemije. Gostišče so odprli, navaja njegove besede Dnevnik, da bi lahko izpeljali običajno srečanje za potrebe ormoške obrtne zbornice, katere član je tudi sam, udeležencem posveta pa da so postregli zgolj z lokalno vodo in radensko. Brez hrane, ker da so Tavernini kuharji že nekaj mesecev na čakanju ...   

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta