Počivalšek upa, da "ne bo šlo samo za dnevnopolitični teater", Simona Kustec napoveduje, da bo očitke "odločno zavrnila"

STA, A.L.
03.02.2021 12:34
Interpelacija ministrice za izobraževanje Simone Kustec bo zanimiva razprava, ki lahko prispeva k iskanju sistemskih rešitev, meni prvak SMC Zdravko Počivalšek. Upa, da "ne bo šlo samo za dnevnopolitični teater, ampak se bo zelo resno pogovarjalo o vsebini". Kot je navedel, lahko problematiko šolstva razumemo le v kontekstu epidemiološke krize.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Predsednik SMC in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je na vložitev interpelacije Kustečeve, ki prihaja iz vrst SMC, danes odzval s krajšim zapisom na Facebooku.

Kot je navedel, bodo na interpelaciji poleg tematike aktualnega vodenja resorja lahko razpravljali tudi o podedovanemu stanju v šolskemu sistemu in "o načrtih ministrice Simone Kustec, kako nadoknaditi to noro leto".

[ODZIV NA INTERPELACIJO]  🔹Na interpelaciji se bo poleg aktualnega vodenja resorja lahko razpravljalo tudi o...

Objavil/a Zdravko Počivalšek dne Sreda, 03. februar 2021

Po njegovih besedah je problematiko šolstva namreč mogoče razumeti samo v kontekstu epidemiološke krize. "Vsi si želimo odprtih šol in nemotenega izvajanja športnih dejavnosti. Ampak dajmo, prosim, razumeti, da razsaja huda epidemija," je spomnil.

Pozval je k osredotočenju na vprašanje priprave načrta, kako bomo pri šoloobveznih generacijah in športnikih nadoknadili to izgubljeno leto. To bi morala biti sedaj najpomembnejša tema, je še navedel.

Poslanci Levice, LMŠ, SD in SAB so namreč danes v postopek DZ vložili interpelacijo ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec. Očitke so strnili v 20 točk. Med drugim ji očitajo nestrokovne in škodljive politike na področju organizacije vzgoje in izobraževanja v času epidemije, kar da je povzročilo najdaljše zaprtje šol in vrtcev v Evropi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta