Vodja Vizjakovega kabineta Aleksander Zupančič v kazenskem postopku

M.R.
27.11.2020 17:34
Vodja kabineta ministra za okolje Andreja Vizjaka in kandidat za nadzornika Petrola Aleksander Zupančič je v kazenskem postopku, poroča portal Necenzurirano. To je za portal potrdilo okrajno sodišče v Brežicah, ki pojasnjuje, da je proti Zupančiču vložen obtožni predlog.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sodišče je sporočilo, da bo obravnava razpisana, ko bo prišla na vrsto.
Andrej Petelinšek

Ta naj bi se po podatkih portala nanašal na obdobje, ko je Aleksander Zupančič vodil Komunalo Brežice, ki je v lasti brežiške občine, brežiški župan pa je član trenutno vladajoče stranke SDS Ivan Molan

Zupančič je avgusta 2018 odstopil s tega položaja, nato pa so nekdanji zaposleni govorili o mobingu, šikaniranju, neupravičenih premestitvah in odpovedih, kar je sam zanikal. 

Ovadbo proti njemu je policija na tožilstvo vložila še istega leta, obtožni predlog pa je bil Zupančiču že vročen. Sodišče pojasnjuje, da bo obravnava razpisana, ko bo prišla na vrsto. 

V sredo pa je Petrol za konec decembra sklical skupščino delničarjev, na kateri bodo med drugim odločali tudi o imenovanju novih nadzornikov. Uprava predlaga, da se za nadzornika imenuje tudi Zupančiča.

Spomnimo še, da je minister Andrej Vizjak v času, ko je že bil na položaju ministra, kupil več delnic Petrola

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta