Vilfan v kabinet k Šarcu

Aleš Kocjan
28.12.2018 13:26

V kabinetu predsednika vlade se bo šestim državnim sekretarjem pridružil še nekdanji poslanec Desusa Peter Vilfan, odgovoren bo za področje športa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

Vlada je na četrtkovi dopisni seji imenovala nekdanjega poslanca upokojenske stranke Desus Petra Vilfana na položaj sekretarja za šport v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca. Spomnimo, da so Vilfana na tem položaju pričakovali že na ministrstvu za izobraževanje, ki ga vodi Jernej Pikalo, a bi vlada za kaj takega morala spremeniti zakon o vladi, saj imajo lahko ministri omejeno število sekretarjev. Vlada je sicer želela s spremembo zakona povečati število državnih sekretarjev na posameznih ministrstvih in v vladnih službah, saj je imela v načrtu še pet dodatnih državnih sekretarjev pri nekaterih drugih ministrih. Ta kadrovska imenovanja bi bila posledica koalicijskih dogovorov, vendar so opozicijski poslanci vladajočim onemogočili, da bi na hitro lahko zaposlili dodatne kadre.

Peter Vilfan
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta